112Purmerend

Twee aanhoudingen bij algemene verkeerscontrole Purmerend

Purmerend – Donderdag tijdens een algemene verkeerscontrole op de Waterlandlaan zijn twee aanhoudingen verricht

IMG_4168In de middag werd een 19-jarige bromfietser uit Purmerend aangehouden omdat hij twee zakken hennep bij zich had.
Zijn bromfiets werd gecontroleerd op constructiesnelheid en overige zaken. Onder het zadel vond de politie twee zakken met in totaal 53 gram hennep. Deze is in beslag genomen en de jonge Purmerender is aangehouden vanwege het overtreden van de Opiumwet. Hij verklaarde veel wiet te roken en was vergeten dat de wiet onder zijn zadel zat.

Donderdagavond hield de politie een 21-jarige man uit Hoorn aan wegens het bezit van een wapen.

De personenauto van de verdachte werd de controleplaats op geleid. Toen een politiemedewerker met de verdachte in gesprek ging, zag hij een zaklantaren in het opbergvak van de bestuurdersdeur liggen. Het bleek echter niet om een zaklantaren te gaan, maar om een elektroshockapparaat, een taser. De politie nam het verboden wapen in beslag. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de verdachte weer heengezonden. Hij deed afstand van de taser. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Foto’s: Haico Kats

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.