15.7 C
Purmerend
zaterdag 13 april 2024
Home* NeckProtestmars voor behoud van het Beusebos

Protestmars voor behoud van het Beusebos

Natuur BeusebosPurmerend – Eerder deze maand vergaderde de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van gemeente Purmerend over het Beusebos. “Helaas negeert de gemeente Purmerend bezorgde burgers”, zegt Eric Kooijman van stichting Vrienden van het Beusebos. “Ondanks alle maatschappelijke ophef, 3500 handtekeningen en reacties, ingezonden brieven, en een recordaantal van 23 insprekers tegen de boskap en de megalomane hotelplannen, drukt de gemeente haar plannen door. Daarom lopen we donderdagavond 21 april een protestmars vanaf het Beusebos!”

Lobbyisten of volksvertegenwoordigers

Natuur BeusebosOp 7 april stonden 23 insprekers voor de commissieleden, een overvolle zaal en een centrale hal met sympathisanten. “De tienjarige Sander beet heel moedig de spits af en daarna volgden nog vele inhoudelijke speeches. De visie van de gemeente Purmerend werd volledig in de pan gehakt!”, aldus Kooijman. De 23 sprekers noemden veelvuldig het totale gebrek aan onderbouwing van de plannen, de megalomaniteit, en de eerder beloofde werkgelegenheid op de – nog immer lege – Baanstee. Ook werden recreatie voor Weidevenne en centrum, het milieu, fijnstof door de drukke A7, dieren, welzijn en uitzicht genoemd. Een spreker vroeg de commissieleden of zij volksvertegenwoordigers of lobbyisten zijn voor ondernemers.

Landjepik

Natuur Beusebos“Naast de zeer omstreden bouwplannen in het Beusebos, is ook bekend geworden dat de gemeente landjepik wil proberen bij buurgemeenten Wormerland (het gebied tussen Beusebos en Karwei/tenniscentrum Neckslag) en Waterland”, vertelt Kooijman. “Purmerend wil nieuwe woonwijken over de stadsgrenzen van Purmerend bouwen.” Gemeente Waterland en Wormerland zijn niet blij met het verzoek en hebben al aangegeven niet mee te gaan in deze plannen. Kooijman: “We willen de gemeenteraad laten zien dat er in Purmerend en buurgemeenten een hele grote groep burgers is die op een nette, verstandige en democratische manier opkomt voor hun idealen. Wij willen dat Purmerend afblijft van ons Beusebos. En wij zorgen er 21 april voor dat ze ons horen!”

Protestmars

Natuur BeusebosDe pro-Beusebos demonstranten verzamelen donderdagavond 21 april om 18.45 uur bij de ingang van het Beusebos en vertrekken om 19.00 uur in optocht naar het gemeentehuis. De optocht wordt begeleid door een swingende brassband. “We zullen de gemeente eens goed wakker maken”, lacht Kooijman, “en zorgen dat ze ons nu wel horen.” Om 19.45 uur arriveert de optocht bij het gemeentehuis, waar aansluitend om 20.00 uur de raadsvergadering begint. “We zullen massaal aanwezig zijn bij deze vergadering, want de raad stemt over het lot van ons Beusebos.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.7 ° C
18 °
12.8 °
73 %
12.1kmh
100 %
za
15 °
zo
13 °
ma
8 °
di
10 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.