NatuurPurmerend

14 jarige scholier biedt 405 handtekeningen aan

Purmerend – Gisteren heeft de 14 jarige scholier Sydney van der Meer 405 handtekeningen voor behoud van het Beusebos aangeboden aan wethouder Krieger. “Ik ben zelf voorstander van het behoud van het Beusebos en kwam verleden week op dit idee toen ik hoorde dat er een meerderheid voor ontwikkeling van het Beusebos was in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer. Ik heb toen lijsten gemaakt en uitgeprint en ben op school deze petitie aan de leerlingen gaan aanbieden. Ook heb ik leerkrachten gevraagd mij hierbij te helpen. Opvallend was dat de meeste jongeren al van het Beusebos op de hoogte waren. Wij zijn toch de toekomst van Purmerend”, vertelt Sydney.

“Gistermiddag heb ik deze petitie aangeboden aan de wethouder die dit dossier onder zich heeft. Het was een leuk gesprek maar ik kon hem natuurlijk niet meer overtuigen. Het was een opdracht van de raad, zo zei de wethouder.”

Ook René Verhoogt van GroenLinks Purmerend heeft hier gisteren lucht van gekregen. “Jongeren die nadenken over de natuur en dan gezamenlijk tot de conclusie komen dat het 17ha grote gebied met zo’n 8000 bomen het gewoon niet waard is om te kappen, dat vind ik mooi. Het zegt genoeg over de toekomstige generatie.”

“En ik heb alleen de onderbouw gedaan anders had ik zeker zo’n 900 handtekeningen.”, geeft Sydney als laatste mee.

Foto: Sydney van der Meer


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Duidelijk wie door mag naar de volgende ronde en wie niet!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: