13.3 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeGemeenteWaterland breidt netwerk voor elektrisch laden verder uit

Waterland breidt netwerk voor elektrisch laden verder uit

Waterland – Binnen de gemeente Waterland is veel vraag naar oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Samen met de Metropoolregio Amsterdam en de Stichting Duurzaam Waterland worden diverse publieke oplaadpunten gerealiseerd: de eerste laadvoorzieningen zijn inmiddels in gebruik genomen. De verwachting is dat na de zomervakantie van dit jaar er nog drie extra laadvoorzieningen worden gerealiseerd. Verder stimuleert de gemeente de realisatie van alternatieve laadvoorzieningen om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Daarom is de gemeente, samen met The New Motion, gestart met een pilot “laadvoorzieningen aan gemeentelijke stroomkasten”.

Pilot voor een jaar

Vanaf 16 maart zijn twee elektrische laadvoorzieningen in gebruik genomen in het kader van de pilot ‘laadvoorzieningen aan gemeentelijke stroomkasten’. Deze pilot heeft als doel te onderzoeken of deze alternatieve oplaadpunten mogelijk kostenneutraal zijn te realiseren, doordat deze direct worden aangesloten op gemeentelijke openbare elektriciteitsaansluitingen. De pilot wordt aangegaan voor de duur van één jaar. Deze laadvoorzieningen zijn geïnstalleerd op parkeerterrein ’t Spil te Monnickendam en parkeerterrein Nieuwland te Broek in Waterland.

Ook neemt de gemeente deel aan een nieuwe aanbesteding vanuit de Metropoolregio Amsterdam. Wethouder Laura Bromet: “Samen met de Metropool Regio Amsterdam en Stichting Duurzaam Waterland zijn de eerste openbare laadpalen inmiddels in gebruik genomen. Daarnaast zijn we vanaf 16 maart dit jaar, samen met The New Motion, gestart met een pilot “laadvoorzieningen aan gemeentelijke stroomkasten. Ik ben blij met de start van deze innovatieve pilot: wij vinden het als gemeente belangrijk om elektrisch vervoer te stimuleren in verband met de milieueffecten. Het is echter geen taak voor ons om voor iedereen een laadpaal aan te leggen. We zoeken dan ook nadrukkelijk naar initiatieven in de markt die kunnen zorgen voor meer laadvoorzieningen in de openbare ruimte. Deze pilot is daar een schoolvoorbeeld van. Ik denk dat er binnen 10 jaar heel veel Waterlanders zullen zijn overgestapt op elektrisch rijden!”

Reguliere publieke laadvoorzieningen

Momenteel zijn op diverse parkeerterreinen in Waterland laadvoorzieningen in gebruik genomen: parkeerterrein Swaensborch/Pierebaan, parkeerterrein Marken, parkeerterrein Nieuwland en op parkeerterrein ’t Spil. De verwachting is dat na de zomervakantie van dit jaar nog laadpalen geplaatst worden op parkeerterrein het Bolwerk te Monnickendam, bij de parkeerplaatsen langs de Wagengouw te Broek in Waterland en bij de parkeerplaatsen De Noord te Ilpendam.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,937FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.3 ° C
14.4 °
11.7 °
68 %
2.2kmh
96 %
wo
14 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.