8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeBeemsterHan Hefting stopt als wethouder gemeente Beemster

Han Hefting stopt als wethouder gemeente Beemster

Han Hefting stopt per 1 september 2016 als wethouder van de gemeente Beemster. Dat maakte hij zojuist bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Hefting (57) werd 10 jaar geleden wethouder in de gemeente Beemster namens de Beemster Polder Partij. “Het is natuurlijk niet zomaar een beslissing, maar weloverwogen. Ik zit nu 10 jaar voor mijn pensioendatum en vraag mij af of ik de laatste etappes uitsluitend als bestuurder wil uitrijden. Het eerlijke antwoord is nee, ik heb andere ambities die ik niet kan combineren met het wethouderschap.”

Hefting biedt binnenkort zijn ontslag aan de gemeenteraad aan: “Dit zal zijn per 1 september 2016. Dat geeft voldoende tijd voor het vinden van een opvolger en het overdragen van dossiers. En ook tijd om mij voor te bereiden op een nieuw bestaan. Ik wil mijn ervaring in het bedrijfsleven en in het openbaar bestuur benutten om mij te vestigen als zelfstandig adviseur, interimmanager en coach. Ik zie mogelijkheden op het snijvlak van bestuur en ambtelijke organisaties, in de intergemeentelijke bestuurlijke samenwerking en in de relatie tussen bedrijfsleven en overheid. Daar ligt mijn kracht, daar zie ik een markt.”

Nieuwe deuren openen
“In de afgelopen maanden heb ik geprobeerd mij hierop voor te bereiden. Ik kwam er achter dat ik vanuit mijn huidige positie geen serieuze gesprekspartner kon zijn. Daarom moest er eerst een deur dicht, zodat ik een andere kon openen.”

Terugkijken
Hefting kijkt terug op een periode waarin hij de werelderfgoedstatus een plek heeft weten te geven in de moderne ruimtelijke ordening, een methode die inmiddels voor veel gemeenten in Nederland als voorbeeld dient. De woningbouw in Zuidoostbeemster is onder zijn leiding van start gegaan, in het plan Leeghwater III in Middenbeemster sloeg hij de eerste paal én legde hij de laatste steen. Zelf beschouwt hij het bestuurlijk mogelijk maken van de bouw van de nieuwe kaasmakerij van de Cono als het hoogtepunt van deze 10 jaar. Dit leverde nationaal en internationaal grote waardering op. Als wethouder Sociaal Domein heeft hij de nieuwe verantwoordelijkheden van de gemeente vormgegeven op Beemster schaal.

Dankbaar
“Ik ben de Beemster Polder Partij en de gemeente Beemster veel dank verschuldigd voor de kans die men mij heeft geboden om mijn bijdrage aan onze mooie polder en zijn inwoners te leveren. De geschiedenis zal uitwijzen of ik daar in geslaagd ben. Nu is slechts plaats voor dankbaarheid.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.