Protestmars voor het Beusebos massaal bezocht ! (beeld verslag)

Purmerend – “De betrokkenheid van burgers bij het Beusebos is erg groot”, zegt Eric Kooijman van stichting Vrienden van het Beusebos. “We hadden bij de commissievergaderingen een recordaantal van 24 insprekers tegen het plan en er was grote publieke belangstelling. Vanavond blijkt dat zelfs nog overtroffen. Wat een fantastische opkomst! Een spectaculair en voorlopig slotakkoord in onze poging de Purmerendse gemeenteraad te overtuigen het Beusebos niet te kappen!”

Er liepen naar schatting meer dan 200 mensen mee in de protestmars naar het Stadhuis. Gekleed in dierenpakken of met grote spandoeken, borden en ballonnen sloot men aan in de lange stoet. Begeleid door de ritmische klanken van Jammin’Brass trok de optocht langs de Weidevenne, over de Melkwegbrug en via het centrum naar het Stadhuis. “Fantastisch dat zoveel mensen de gemeente laten zien dat de plannen om het Beusebos te kappen echt niet mogen doorgaan”, aldus een demonstrante. “En zie je hoe gezellig en netjes dit verloopt? Zo kan het dus ook!”

Voor het vertrek van de stoet vanuit het Beusebos, benadrukte fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks nog eens het belang van natuur: “Groen is gezondheidswinst voor iedereen. Daarom gaan wij voor bomen in plaats van stenen”. Ook Arie-Wim Boer, fractievoorzitter van Leefbaar Purmerend, richtte zich tot de demonstranten om ze te bedanken en zijn kritiek op het college te uiten.

Eric Kooijman sprak namens de Stichting Vrienden van het Beusebos zijn dank uit voor de betrokkenheid van velen, de hulp bij de organisatie, de aanwezigheid bij de protestmars en de donaties. Hij besloot met de woorden: “De slag om het Beusebos is nog niet gestreden, de strijd is nog maar net begonnen!”

Tijdens de Protestmars is live verslag gedaan door RTV Purmerend en ook SBS6 deed in de late editie van Hart van Nederland uitgebreid verslag.

Foto’s: Haico Kats

IMG_4798

IMG_4801

IMG_4806

IMG_4809

IMG_4811

IMG_4819

IMG_4821

IMG_4825

IMG_4827

IMG_4841

IMG_4843

IMG_4845

IMG_4847

IMG_4849

IMG_4851

IMG_4853

IMG_4859

IMG_4861

IMG_4863

IMG_4864

IMG_4872

IMG_4874

IMG_4878

IMG_4884

IMG_4885

IMG_4887

IMG_4893

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*