Burgemeester sluit Club Theatro op de Koemarkt

Purmerend – Burgemeester Don Bijl heeft besloten Club Theatro op de Koemarkt 55 voor de duur van 9 weken te sluiten. De sluiting duurt van 21 april om 12.00 uur tot 23 juni om 12.00 uur.

Directe aanleiding vormt de brand op zaterdagochtend 13 februari jl., omstreeks 4.43 uur in het horecabedrijf. Deze brand kon ontstaan door onzorgvuldige bedrijfsvoering, onder meer blijkend uit een grote hoeveelheid brandbaar afval, waardoor de vluchtwegen slecht bereikbaar waren. Ook was de inrichting door de aanwezigheid van een shisha-lounge (verhuur waterpijpen) niet in overeenstemming met de verleende exploitatievergunning.

De belemmering van de vluchtroute had ten tijde van de brand voor de bewoners van de woning boven het horecabedrijf funest kunnen zijn. Dat de veiligheid van de bewoners boven en naast het horecabedrijf ernstig is benadeeld, bleek ook uit hoge concentraties koolmonoxide in de woningen. Deze concentratie koolmonoxide vormde een ernstige bedreiging voor hun gezondheid. De burgemeester acht daarmee de openbare orde en veiligheid in het geding.

‘Purmerend is aan een grote ramp ontsnapt’, zo luidt de eindconclusie van de brandweer. Dat de schade beperkt is gebleven tot materiële schade is volgens politie en brandweer enkel te wijten aan een gelukkige samenloop van omstandigheden.

Foto’s: Haico Kats

IMG_5207

IMG_5203

IMG_5206

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*