BeemsterGemeente

Nieuw klantvriendelijk systeem: Portaal Burgerzaken

Beemster – Wie deze week aan de balie komt in het gemeentehuis maakt kennis met een nieuw en klantvriendelijk systeem: Portaal Burgerzaken. Dit softwaresysteem maakt gebruik van een tweede computerscherm, zodat bewoners kunnen meekijken terwijl de medewerker gegevens invoert. Vanmorgen ving burgemeester Joyce van Beek de eerste bewoners op om samen te kijken hoe het systeem werkt.

Als u iets aanvraagt bij de gemeente of u moet een wijziging doorgeven, dan vult de medewerker aan de balie een elektronisch formulier in. Daar komen allerlei gegevens in en die kunt u niet zien. Daardoor ontstaan soms fouten, maar ontstaat ook onduidelijkheid over wat er met uw gegevens gebeurt. Het tweede scherm maakt het voor u makkelijk om typefouten direct te melden en ook om te zien om welke gegevens het gaat.

Maar het tweede scherm biedt meer, zoals aanvullende informatie over wat er van u wordt gevraagd: hoe u bijvoorbeeld een vingerafdruk moet maken. Ook ziet u hoeveel stappen de medewerker nog moet doorlopen voordat uw aanvraag is afgerond. De gegevens die we invoeren zijn van u, het is niet meer dan logisch dat u kunt zien wat de gemeente ermee doet!

Foto (top): Gemeente Beemster

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.