15.9 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeGemeenteLintjesregen in Purmerend

Lintjesregen in Purmerend

imagePurmerend – Vanochtend heeft burgemeester Don Bijl 9 Koninklijke Onderscheidingen aan Purmerenders uitgereikt. Het gaat om 7 onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 2 onderscheidingen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau?

De volgende Purmerenders kregen een Koninklijke onderscheiding.

1. De heer R. van den Ancker

Decorandus (58), werkzaam als beleidsadviseur bij de Gemeente Amsterdam, ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:

Vanaf 1998 is de heer Van den Ancker actief als bestuurslid van en vrijwilliger bij Voetbalvereniging ZOB in Zuidoostbeemster. Hij zet zich in als trainer, coach, organisator van evenementen (zoals toernooien en een jaarlijks tentenkamp) en wedstrijdsecretaris. Daarnaast treedt hij op als intermediair tussen de vereniging en de KNVB. Hij maakt als intermediair schema’s en roosters.

Hij wordt gezien als een (pro)actief, enthousiast en constructief bestuurder.

De heer Van den Ancker kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving of anderen heeft gestimuleerd’.

2. De heer E. Bouman

Decorandus (69) was werkzaam bij ING en ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:

Vanaf 1975 zet de heer Bouman zich in als penningmeester bij onder andere de Gereformeerde Kerk Purmerend, Volleybalvereniging ViP, Stichting Windesheim, Stichting Santosh, Protestants Christelijke Ouderen Bond, SchuldHulpMaatje, Stichting Taborkerk en Lionsclub Purmerend.

Verder was hij bestuurslid van de Verenigde Protestantse Gemeente Purmerend, raads- en commissielid van het CDA in de Gemeente Purmerend, voorzitter van de Vereniging van Eigenaars De Viervorst, begeleider van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk, administrateur van de Windsurfclub Aalsmeer.

Decorandus heeft een grote sociale betrokkenheid voor de samenleving en heeft hierbij een daadwerkelijke inbreng.

De heer Bouman voldoet aan het criterium ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

3. De heer J.L.N. Dekkers

Decorandus (75), tot 2008 directeur-eigenaar van Dekkers Verwarming Purmerend, ontplooit/ontplooide de volgende vrijwillige activiteiten:

Bestuurslid van Winkeliersvereniging Peperstraat, lid van de Vereniging Archeologische Werkgroep Purmerend, bestuurslid van Vereniging Historisch Purmerend, stadsgids van de Stichting Gilde Purmerend en Omstreken.

Verder is hij actief als vrijwilliger bij RK Parochie Sint Nicolaas en Catharina, Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk, Stichting Purmerends Museum en Waterlands Archief.

De heer Dekkers wordt gewaardeerd om zijn enthousiaste, constructieve en waardevolle inzet.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

4. De heer drs. N. van Leeuwen

Decorandus (77), tot 2000 werkzaam bij de Kas Bank N.V., ontplooit/ontplooide de volgende vrijwillige activiteiten:

Vanaf 1995 zet de heer Van Leeuwen zich in als bestuurslid (tevens oprichter) van Stichting Ars Donandi, een stichting voor fondsen met charitatieve doeleinden op het terrein van kunst en cultuur, bestuurslid van Stichting J.S.W. Meijerfonds (uitvoering van nalatenschap vanuit een testamentaire beschikking), voorzitter van Stichting Lemstra (inzet voor diervriendelijke samenleving), vicevoorzitter van Stichting Bouwstenen voor Dierenbescherming.

De heer Van Leeuwen valt op door zijn niet aflatende inzet en bestuurlijke kwaliteiten, steeds anticiperend op nieuwe ontwikkelingen. Hij is een gedreven en integer bestuurder.

Hij kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

5. De heer J.G. Poll

Decorandus (77) ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

Vanaf 1970 zet de heer Poll zich in bij tennisvereniging L.T.C Anonymus. Hij zorgt onder andere voor onderhoud en renovatie van de banen, gebouwen en bestrating. Tevens was hij jeugdtrainer van AAC Rugby – Amsterdam en is vanaf 2003 vrijwilliger bij IJs en Inline-skateclub Purmerend waar hij skatelessen geeft, baanonderhoud en hand- en spandiensten verricht.

Hij wordt gezien als een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen en valt op door zijn hoge mate van nauwkeurigheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

De heer Poll kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

6. De heer G.N. Schotsman

Decorandus (72) ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

Vanaf 2000 zet de heer Schotsman zich in als secretaris voor de bond voor gepensioneerden van de ABVA/KABO op regionaal niveau, als voorzitter van de Stedelijke Kerngroep Purmerend en als voorzitter van de wijkkerngroep Weidevenne. Deze groep is opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan het verfraaien en veilig en leefbaar houden van de wijk en de betrokkenheid van de bewoners te stimuleren. Hij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de bewonersparticipatie.

De heer Schotsman is een stuwende kracht in de wijk Weidevenne. Hij wordt gewaardeerd als een fijne gesprekspartner op alle niveaus. Hij zorgt voor verbinding tussen verschillende partijen in welke vorm dan ook en staat bekend als iemand die altijd voor een ieder klaarstaat.

Hij kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

7. De heer B. Siersema

Decorandus (65), tot 2015 werkzaam bij EBS Openbaar Vervoer NV, ontplooit/ontplooide de volgende activiteiten:

Vanaf 1989 is de heer Siersema actief als voorzitter van de Stichting Hulp aan Roemenië Waterland. Hij verzorgt ook transporten voor de Stichting. Betrokkene is tevens vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Purmerend (audiovisuele werkzaamheden en beheerder van de Lutherse Kerk) en hij is projectleider van het initiatief ‘Kerst op de Koemarkt’ in Purmerend.

Zijn inzet op humanitair gebied is van groot belang voor veel bevolkingsgroepen in Roemenië en wordt enorm gewaardeerd. Hij wordt gezien als een ‘alleskunner’, hij is onvermoeibaar, inventief en gedreven en regelmatig een spil die alle lijnen verbindt.

De heer Siersema kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

8. De heer P. Stiphout

Decorandus (71) ontplooit/ontplooide de volgende vrijwillige activiteiten:

P. Stiphout was lid van de wijkkerngroep Overwhere en later secretaris van de wijkwerkgroep Veiligheid & Verkeer en had regelmatig overleg met politie en gemeente.

Sinds 1999 is decorandus lid van de werkgroep Postactieven van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren. Deze vereniging is zowel een vakbond als beroepsvereniging en organiseert diverse activiteiten. De Werkgroep wordt gezien als een spin in het web. Tevens is hij namens de KVMO lid in het Veteranenplatform, met als doelstelling het behartigen van de belangen van Nederlandse veteranen.

De heer Stiphout is medeoprichter en voorzitter van de Stichting Veteranen Purmerend en heeft er mede voor gezorgd dat het Veteranencafé opgericht is in 2008. Tevens is hij betrokken bij de jaarlijkse Purmerendse Veteranendag. In 2015 was hij medeoprichter van het Comité 4-5 mei in Purmerend.
Hij wordt gezien als actief en punctueel en immer bezig om wijkproblemen op te lossen. Voor de Stichting Veteranen is hij van grote waarde door zijn goede contactuele eigenschappen en motiverende werkwijze. Hij beschikt over een goed organiserend vermogen.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

9. De heer L.C. Wardenaar

Decorandus (75) ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

Vanaf 1983 is de heer Wardenaar beheerder en adviseur van de Stichting Hertenkamp Bloemenbuurt. Hij was verantwoordelijk voor het beheer, de verzorging en het onderhoud van het Hertenkamp. Hij zorgde in zijn eentje voor de dieren en het groen. Daarnaast gaf hij gastlessen op een basisschool. Vanwege gezondheidsredenen is hij in 2009 gestopt met de dagelijkse verzorging van het Hertenkamp en hebben cliënten van de Prinsenstichting dit werk overgenomen. Hij is echter nog dagelijks aanwezig voor advies, uitplaatsen van dieren, het kopen van nieuwe dieren of onderhoudswerkzaamheden.

De heer Wardenaar staat bekend als een bevlogen persoon, enthousiast en met passie voor dieren.

Decorandus kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

image

imageSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.9 ° C
17.2 °
14.5 °
72 %
5.4kmh
95 %
do
18 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.