9.2 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
Home* MiddenbeemsterBurgemeester reikt Koninklijke onderscheidingen uit aan 4 Beemsterlingen

Burgemeester reikt Koninklijke onderscheidingen uit aan 4 Beemsterlingen

Op dinsdag 26 april 2016 heeft burgemeester Joyce van Beek aan 4 Beemsterlingen een Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Dit ter gelegenheid van Koningsdag 2016

Zij ontvingen deze onderscheiding omdat zij zich jarenlang belangeloos, ieder op hun eigen manier, voor de gemeenschap op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt. Alle gedecoreerden werden door de burgemeester met een bus opgehaald en verrast, waarna in een bomvolle raadzaal de Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt.

De volgende personen kregen van de burgemeester de versierselen opgespeld:

Ted Boon (1948) Noordbeemster
Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor de samenleving gedurende 50 jaar. Hij zet zich als Natuurboer dag en nacht in voor het behoud van het 1000 jaar oud cultuur historisch landschap ‘Veenweide gebied de Eilandspolder’ en het beschermen en grootbrengen van zeldzame weidevogels.

Frans Kat (1961) Zuidoostbeemster
Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Kat is ruim 35 jaar actief als vrijwilliger voor de samenleving en dan met name op sportief gebied. Hij is voorzitter van Roeivereniging De Where, waar hij ook tal van andere functies vervult. Daarnaast
is de heer Kat nog op verschillende andere maatschappelijke gebieden actief als vrijwilliger, o.a. bij Speeltuinvereniging de Spelemei en buurtvereniging Zuiderweg.

Annette Leek-Koning (1954) Westbeemster
Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar grote vrijwillige inzet op cultureel en maatschappelijk gebied. Mevrouw Leek-Koning is sinds 1995 secretaris van de Stichting Open Dag Beemster. Deze dag is een begrip in Beemster en omstreken en wordt dit jaar voor de 41e keer georganiseerd. Daarnaast zet mevrouw Leek-Koning zich al jaren in als koormoeder bij de kinderkoren van de Muziekschool Waterland en biedt ze regelmatig een helpende hand in de Wereldtuin ‘De Johanneshof’.

Harry Roenhorst (1950) Middenbeemster
Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor de gemeenschap gedurende 35 jaar in verschillende bestuurlijke functies op zowel politiek, cultureel als historisch gebied. De heer Roenhorst is langdurig actief voor de plaatselijke politiek en initiatiefnemer van de oprichting van Cultureel Centrum Onder de Linden. Dit centrum heeft inmiddels een gevestigde naam bij bekende podiumartiesten die hier graag hun try-out beleven. Hij was zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van de nieuwbouw aan het monument De Beemster Keyser. Op dit moment is hij voorzitter van het bestuur van Stichting de Beemster Keyser. Met betrekking tot het werelderfgoed De Beemster heeft de heer Roenhorst zeer veel werk verzet zowel lokaal, nationaal als internationaal. Door zijn inzet is een brede samenwerking tot stand gekomen tussen de Beemster bevolking en ondernemers om het werelderfgoed te promoten.

Foto (top): Gemeente BeemsterSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.