GemeentePurmerend

Tekenen voor samenwerking in Wheermolen

Purmerend – 377 Nieuwe woningen een stap dichterbij

Deze maand tekent de gemeente Purmerend maar liefst twee overeenkomsten die de samenwerking met ontwikkelaars BPD en Intermaris regelen voor woningbouwontwikkeling in Wheermolen. Er gaat gebouwd worden in de zogenaamde ‘Spoorzone’ en in ‘Driehoek en middengebied’ in Wheermolen-West. Er komen allerlei verschillende woningtypen, voor elk wat wils. Met de overeenkomsten is de realisatie van 377 woningen in Wheermolen een stapje dichterbij.

Gevarieerde stadsvernieuwing

De overeenkomsten maken deel uit van de van de stadsvernieuwing van Wheermolen- West. Doel is een gevarieerd woningaanbod en het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk. Hans Krieger: ‘We hebben in Purmerend een groot tekort aan woningen en weinig plek waar we kunnen bouwen. Wheermolen-West is zo’n plek. Het heeft, vooral door de crisis, lang geduurd voordat dit deel van de stadsvernieuwing concreet werd. Maar nu komt er dan ook veel tegelijk! Er worden de komende tijd maar liefst 377 nieuwe woningen gebouwd. En het mooie is de verscheidenheid in het aanbod: koop, huur, appartementen, eengezinswoningen, goedkoop en middelduur, woningen voor starters, doorstromers en ouderen. De woningen liggen centraal met alle voorzieningen op een steenworp afstand. Ik weet zeker dat Purmerenders hier met plezier gaan wonen’.

Hoe verder

Het tekenen van de overeenkomsten is een belangrijke stap in de ontwikkeling. Na het ondertekenen kunnen de ontwikkelaars BPD en Intermaris verder naar de uitvoering. Voor een deel van het te ontwikkelen gebied is de bestemmingsplan procedure al doorlopen en bouwvergunningen verleend. Als het proces voorspoedig verloopt verwachten we dat de eerste woningen begin 2017 worden gebouwd.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.