2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePolitiekHarry Rotgans kandidaat wethouder

Harry Rotgans kandidaat wethouder

Purmerend – De Ouderenpartij AOV Purmerend draagt raadslid Harry Rotgans voor als kandidaat voor de vacante wethouders positie in het gemeentebestuur van Purmerend.

Fractievoorzitter Peter Willig: ‘Harry heeft zijn sporen in de lokale en ook in de provinciale politiek verdiend. Onze partij is er van overtuigd dat hij een bekwaam bestuurder is en heeft daarnaast alle vertrouwen in een goede samenwerking binnen het college van Burgemeester en Wethouders.’

De Ouderenpartij AOV Purmerend begrijpt heel goed dat het voor de VVD niet makkelijk is de voordracht van Harry Rotgans te ondersteunen. Bij zijn overstap van de VVD naar de Ouderenpartij AOV Purmerend, toen nog AOV, in 2014 heeft hij zijn visie in de pers gebracht. Hierop terug kijkend vindt Rotgans dat het niet verstandig was de openbaarheid te zoeken, te meer omdat mensen in de emotie soms onnodig kwetsende woorden kunnen schrijven. Ook snappen Rotgans en zijn partij dat de VVD boos was omdat hij zijn raadszetel meenam. Daarom waarderen zij de steun die ook de VVD uitspreekt voor deze voordracht.

De VVD bij monde van fractievoorzitter Jan Peter Dompeling: ‘het verlies van Rotgans en de daarbij behorende raadszetel van de VVD heeft veel emoties losgemaakt, maar soms moet je over je eigen schaduw heen stappen. Wij vinden het belang van deze coalitie belangrijker dan ons eigen gevoel. Daarnaast hebben wij nooit getwijfeld aan de capaciteiten van Rotgans en zien in hem een goed bestuurder’. De gemeenteraad besluit op 26 mei aanstaande over de voordracht van Rotgans als wethouder. Na een positief besluit van de gemeenteraad beëdigt de Burgemeester Rotgans als wethouder.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

5 REACTIES

  1. De enige die het in Purmerend voor het zeggen heeft is Krieger,
    De D van Democratie kan wel worden weggelaten bij de VVD

  2. Het staat wel vast dat Harry Rotgans de nieuwe wethouder van Purmerend wordt. Daar kun je hem gezien als persoon geen bezwaar tegen hebben. Iets anders is hoe het gegaan is/wordt. De man is met ruzie de VVD uitgestapt omdat hij geen fractievoorzitter werd. Niet om politieke redenen. Stapte over naar de ouderenpartij AOV waar hij snel een vooraanstaande rol speelde en werd door de AOV voorgedragen als de nieuwe wethouder met, denk ik, het gedachtegoed van de VVD. Het kan wel maar of het verstandig is is wat anders. We krijgen nu een dagelijks bestuur met veel behoudende VVD-inbreng. Onze burgervader is lid van de VVD. Hans Krieger eveneens en Harry Rotgans. Het College van B en W is geen evenredige afspiegeling meer van de door minder dan de helft van de kiezers gekozen gemeenteraad. Maar of dat het gezag van ons gemeentebestuur vergroot betwijfel ik. Kiesgerechtigden die niet naar de stembus gaan laten zich wel degelijk horen. Het gemeentebestuur is bestuur van alle inwoners. Hoe gaat zij daarmee om? De afgelopen tijd is gebleken dat dat niet altijd vlekkeloos gebeurde. En hoe moet dat nu? Je kunt natuurlijk zeggen alles is volgens de regeltjes gegaan. Gelijk hebben is één maar daar gaat het in de politiek nooit om. Het gaat om gelijk krijgen en daar heb je de anderen, kiezer en niet-kiezer voor nodig. Het huidige onder ons geregelde stuivertje wisselen vergroot eerder meer dan minder de betreurenswaardige afstand tussen bestuur en kiesgerechtigden. Het over de volle breedte, met alle partijen, een nieuw College van B en W vormen doet recht aan alle kiesgerechtigden. Afstand tussen bestuur en bevolking verkleinen is beter dan die zoals nu dreigt te gebeuren, vergroten.
    TOON CAPEL, 90 jaar, geboren en getogen Purmerender lid van GroenLinks schrijft dit op persoonlijke titel. [email protected] 0299 435442.

  3. De Vvd is zoals gewoonlijk weer eens hypocriet. Eerst moord en brand schreeuwen, en nu Rotgans omarmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.