21.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
Home* HorecaClub Theatro weer open

Club Theatro weer open

PURMEREND – Burgemeester Don Bijl heeft besloten, gelet op de uitspraak van de voorzieningenrechter, dat de exploitant van Club Theatro het café per vandaag mag heropenen. De heropening mag alleen plaatsvinden onder de voorwaarden dat met een afvalverwerkingsbedrijf een contract is gesloten, aan alle eisen van brandveiligheid is voldaan en er zich in de inrichting geen waterpijpen, kooltjes en aanverwante artikelen bevinden.

De burgemeester besloot ruim drie weken geleden Club Theatro voor de duur van negen weken te sluiten voor publiek van 21 april 2016 tot 23 juni 2016. Directe aanleiding vormde de brand op zaterdagochtend 13 februari jl. in het horecabedrijf. Deze brand kon ontstaan door een onzorgvuldige bedrijfsvoering, onder meer blijkend uit een grote hoeveelheid brandbaar afval, waardoor ook de vluchtwegen slecht bereikbaar waren. Ook werd de inrichting door de aanwezigheid van waterpijpen niet in overeenstemming met de verleende exploitatievergunning gedreven.

Burgemeester Bijl is tevreden met uitspraak van de voorzieningenrechter. Op grond van de uitspraak is bij hervatting van de exploitatie de aanwezigheid of het gebruik van waterpijpen en aanverwante artikelen zoals kooltjes in het horecabedrijf niet toegestaan. De reden daarvoor is dat aannemelijk is dat het gebruik van waterpijpen extra risico’s voor de brandveiligheid met zich meebrengt.

De voorzieningenrechter ziet, gelet op de betrokken belangen, aanleiding de sluiting van Club Theatro op te heffen per 12 mei a.s. tot twee weken nadat op het bezwaarschrift is beslist. Hiermee krijgt de exploitant de gelegenheid aan te tonen dat zijn bedrijf brandveilig is, dan wel na het treffen van aanvullende brandveiligheidsmaatregelen, brandveilig wordt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.7 ° C
23.4 °
20 °
67 %
1.3kmh
6 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.