D66: Snelle voordracht wethouder AOV bedenkelijk

Purmerend – D66 Purmerend houdt aan de hele gang van zaken een wrange nasmaak over. Eerder sprak D66 al haar teleurstelling uit over het beëindigen van de samenwerking in de coalitie. Op dat moment waren er wel vermoedens, maar nog geen bevestiging van de volgende stap die de coalitie zou nemen. Nu bekend is dat het AOV een nieuwe wethouder zal leveren en wel in de persoon van Harry Rotgans, liggen alle kaarten op tafel.

Dat men zo snel met een voordracht komt, bevreemdt D66 en doet vermoeden dat hier al langer sprake van was. Zoiets heb je niet in een paar dagen geregeld, maar moet al langer in voorbereiding zijn. Verder krijgt de VVD haar 4de zetel, die Harry Rotgans had meegenomen naar het AOV, weer terug. Dat verklaart mede waarom ze nu makkelijk de kandidatuur mede steunen.

D66 vindt het zeer bedenkelijk dat de andere coalitiepartijen ons niet open tegemoet heeft willen treden en dat eerder overleg met ons en de voordracht van de D66-kandidaat is afgehouden. D66 doet aan dat soort spelletjes niet mee. We voelen ons gesterkt in onze positief-kritische koers waarbij er ruimte is voor eigen meningen van raadsleden. Ook de resterende twee jaar richt D66 zich op de inhoud en niet op (persoonlijk) politiek gewin.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*