* HorecaPurmerend

Tijdelijke sluiting Café De Babbelaar XL

Purmerend – Burgemeester Don Bijl heeft besloten Café De Babbelaar XL voor de duur van 12 weken te sluiten voor publiek van vrijdag 13 mei om 16.00 uur tot vrijdag 5 augustus 2016 om 16.00 uur.

Directe aanleiding vormen ongeregeldheden op de Koemarkt op zondagmiddag 8 mei jl. ter hoogte van het café. De ongeregeldheden konden ontstaan doordat de exploitant van De Babbelaar een groep van ongeveer honderd ‘harde kern’ aanhangers van Ajax toestemming had verleend om daar te verblijven tijdens de ‘kampioenswedstrijd’ van Ajax.

De dronken hooligans werkten dusdanig intimiderend naar de omgeving dat een zich op de Koemarkt afspelend evenement, het Foodie-Fest, daar ernstige hinder van ondervond. De grimmige sfeer zorgde ervoor dat publiek en ondernemers zich niet meer veilig achten. Een grootschalige vechtpartij, het afsteken van vuurwerk en luid geschreeuw droegen sterk bij aan dat gevoel van onveiligheid. Kinderactiviteiten werden beëindigd, bezoekers verlieten het evenement en horecazaken werden gesloten. Om escalatie te voorkomen besloot de politie niet op te treden, maar op afstand te blijven. Wel werd het noodzakelijk geacht een peloton ME te mobiliseren.

De exploitant droeg op geen enkele wijze bij aan het bewaken van de openbare orde en veiligheid. In tegendeel, zelfs aan reeds dronken personen werd onverminderd en tegen een verlaagd tarief, alcoholische drank geschonken.

De burgemeester acht daarmee de openbare orde en veiligheid in het geding. De sluiting heeft plaats op basis van artikel 110 b en d Apv vanwege ernstige geweldsincidenten in of vanuit het horecabedrijf.

Update 19:35 uur:

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.