* ZorgPurmerend

Stadsgesprek ‘Armoede is meer dan geldgebrek’

DSC_0779Purmerend – Armoede komt ook in Purmerend veel voor. Zaterdagmiddag 21 mei spreken ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van onder meer woningcorporaties, de Voedselbank, de Weggeefwinkel, Humanitas, kerken en de gemeente Purmerend tijdens een stadsgesprek over leven in armoede en over mogelijke maatregelen om armoede terug te dringen en te voorkomen.

Duizenden Purmerenders kunnen door armoede niet volwaardig meedoen in de samenleving. Het is van belang samen met ervaringsdeskundigen de vraag te beantwoorden hoe armoede het best is terug te dringen. Het stadsgesprek over armoede is een initiatief van GroenLinks Purmerend.

Fractievoorzitter René Verhoogt: ‘Door elkaar te ontmoeten en naar elkaar te luisteren kunnen we knelpunten in het armoedebeleid opsporen en met elkaar op zoek gaan naar mogelijke oplossingen.’

Het stadsgesprek ‘Armoede is meer dan geldgebrek’ vindt zaterdag 21 mei plaats in De Doortocht, Leeghwaterpark 6 in Purmerend. Het stadsgesprek van 13.00 uur tot 16.00 uur is gratis toegankelijk, er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden is noodzakelijk en kan via [email protected] of 06-2875 3956.

De uitkomsten van het stadsgesprek zijn door het gemeentebestuur en hulpverleningsinstellingen te gebruiken voor het ontwikkelen van maatregelen die armoede terugdringen of voorkomen. In het najaar komt het college van Burgemeester en Wethouders met het voorstel voor een nieuw armoedebeleid.

Foto: GroenLinks


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.