Stadsgesprek ‘Armoede is meer dan geldgebrek’

DSC_0779Purmerend – Armoede komt ook in Purmerend veel voor. Zaterdagmiddag 21 mei spreken ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van onder meer woningcorporaties, de Voedselbank, de Weggeefwinkel, Humanitas, kerken en de gemeente Purmerend tijdens een stadsgesprek over leven in armoede en over mogelijke maatregelen om armoede terug te dringen en te voorkomen.

Duizenden Purmerenders kunnen door armoede niet volwaardig meedoen in de samenleving. Het is van belang samen met ervaringsdeskundigen de vraag te beantwoorden hoe armoede het best is terug te dringen. Het stadsgesprek over armoede is een initiatief van GroenLinks Purmerend.

Fractievoorzitter René Verhoogt: ‘Door elkaar te ontmoeten en naar elkaar te luisteren kunnen we knelpunten in het armoedebeleid opsporen en met elkaar op zoek gaan naar mogelijke oplossingen.’

Het stadsgesprek ‘Armoede is meer dan geldgebrek’ vindt zaterdag 21 mei plaats in De Doortocht, Leeghwaterpark 6 in Purmerend. Het stadsgesprek van 13.00 uur tot 16.00 uur is gratis toegankelijk, er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden is noodzakelijk en kan via rj.verhoogt@purmerend.nl of 06-2875 3956.

De uitkomsten van het stadsgesprek zijn door het gemeentebestuur en hulpverleningsinstellingen te gebruiken voor het ontwikkelen van maatregelen die armoede terugdringen of voorkomen. In het najaar komt het college van Burgemeester en Wethouders met het voorstel voor een nieuw armoedebeleid.

Foto: GroenLinks

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*