5.1 C
Purmerend
dinsdag 26 maart 2024
Home112Verkeerssituatie Tramplein niet gevaarlijk

Verkeerssituatie Tramplein niet gevaarlijk

Purmerend – Omdat er onlangs twee verkeersongevallen zijn geweest op het Tramplein, heeft de gemeente een onderzoek laten doen naar de verkeerssituatie op het plein. Het onderzoeksbureau Sweco (voorheen Grontmij) heeft het onderzoek uitgevoerd.

Kort samengevat laten de resultaten zien dat de oversteekplaats op het Tramplein in de basis goed is vormgegeven. De snelheid van het autoverkeer bij de oversteekplaats is laag en er is sprake van sociaal verkeersgedrag: fietsers krijgen vaak voorrang en nemen het incidenteel. De lage snelheid van het autoverkeer en het anticiperen op de fietsers is positief voor de verkeersveiligheid.

De ongevallen die plaatsgevonden hebben lijken incidenten te zijn geweest, zonder directe relatie met het ontwerp van de verkeerssituatie. Ook bij een andere inrichting zouden de ongevallen hebben kunnen gebeuren.

Lees hier het uitgebreide rapport van het onderzoeksbureau.

Het college stelt daarom aan de commissie Stedelijke Ontwikkeling en beheer voor om de verkeerssituatie te laten zoals het is. Dit wordt besproken in de commissievergadering van 9 juni 2016.

Wij horen anderen geluiden, wat is uw mening ?

Verkeerssituatie Tramplein is niet gevaarlijk

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Het kan beter.
    Als je vanaf de westerstraat naar het tramplein fietst houdt het fietspad opeens op zonder dat aangegeven is hoe je verder moet.

  2. Wat fietspad is en wat voor voetgangers is, is erg onduidelijk. Ook waar je nou moet oversteken om bij het busstation te komen is onduidelijk.
    Fietsers/brommers die van de brug rijden snel, en gaat door de voetgangers heen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.1 ° C
6.1 °
4.4 °
76 %
3.6kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
11 °
vr
11 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.