14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* KermisWapens op Kermis Purmerend

Wapens op Kermis Purmerend

Purmerend – De op echt gelijkende wapens zijn bijna op elke kermis te winnen en zo ook op de Kermis van Purmerend. Vanmiddag kreeg RegioPurmerend onderstaand imitatiewapen in handen die gewonnen was op de Purmerendse Kermis. 

IMG_8507Het betreft hier de zogenaamde balletjespistolen met een veer. De nepwapens van plastic zijn niet van echt te onderscheiden, de politie vermeldt dit met regelmaat omdat hiermee ook straatroven en overvallen gepleegd kunnen worden.

De politie geeft aan dat dit absoluut verboden is en dat dit tot grote problemen kan leiden voor de drager van zo’n imitatiewapen. Zelfs tot een aanhouding waarbij de politie met getrokken wapens, al dan niet met waarschuwingsschoten, de drager van het imitatiewapen benadert.

Ook voor de kermisexploitant kan dit tot grote problemen leiden. In het ergste geval kan zelfs sluiting van de attractie erin zitten. De tip die gegeven wordt is dat het verstandig is om deze niet aan te nemen en te gaan voor een knuffelbeer. Ouders zouden met hun kinderen hierover afspraken moeten maken.

Update 19:41 uur: het imitatiewapen is inmiddels vernietigd.

Foto’s: Haico Kats

IMG_8509Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.