* KermisPurmerend

Wapens op Kermis Purmerend

Purmerend – De op echt gelijkende wapens zijn bijna op elke kermis te winnen en zo ook op de Kermis van Purmerend. Vanmiddag kreeg RegioPurmerend onderstaand imitatiewapen in handen die gewonnen was op de Purmerendse Kermis. 

IMG_8507Het betreft hier de zogenaamde balletjespistolen met een veer. De nepwapens van plastic zijn niet van echt te onderscheiden, de politie vermeldt dit met regelmaat omdat hiermee ook straatroven en overvallen gepleegd kunnen worden.

De politie geeft aan dat dit absoluut verboden is en dat dit tot grote problemen kan leiden voor de drager van zo’n imitatiewapen. Zelfs tot een aanhouding waarbij de politie met getrokken wapens, al dan niet met waarschuwingsschoten, de drager van het imitatiewapen benadert.

Ook voor de kermisexploitant kan dit tot grote problemen leiden. In het ergste geval kan zelfs sluiting van de attractie erin zitten. De tip die gegeven wordt is dat het verstandig is om deze niet aan te nemen en te gaan voor een knuffelbeer. Ouders zouden met hun kinderen hierover afspraken moeten maken.

Update 19:41 uur: het imitatiewapen is inmiddels vernietigd.

Foto’s: Haico Kats

IMG_8509


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.