12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeRegionaalMeer geld voor droomhuizen in Noord-Holland

Meer geld voor droomhuizen in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland heeft momenteel € 761.000,- beschikbaar voor renteloze leningen aan zelfbouwgroepen.

Die kunnen daarmee hun kosten voor planontwikkeling (programma van eisen, ontwerp, bestek) voorfinancieren. Dit zijn kosten bij collectieve zelfbouw waarvoor vaak geen hypotheekmogelijkheid is.

Het provinciaal fonds waaruit subsidies voor collectieve zelfbouw worden gefinancierd is verhoogd. Gedeputeerde Joke Geldhof: “De extra financiële ruimte is ontstaan doordat zes zelfbouwverenigingen onlangs hun eerder afgesloten leningen hebben afgelost. Deze zelfbouwprojecten zijn inmiddels succesvol in aanbouw of al gerealiseerd. Door het teruggestorte geld opnieuw in te zetten blijft de provincie collectieve zelfbouw stimuleren. De regeling voorziet echt in een behoefte: nieuwe zelfbouw-collectieven hebben al belangstelling getoond voor een renteloze lening.”

DSC_2882Droomhuis

Met collectieve zelfbouw bouw je samen met anderen aan je eigen droomhuis. Dit kunnen woningen zijn die nog gebouwd moeten worden, maar het is ook mogelijk om een bestaand kluspand op te knappen. De provincie biedt financiële ondersteuning, omdat collectieve zelfbouw in de initiatief- en planontwikkelingsfase kosten met zich meebrengt waarvoor banken meestal geen hypotheek verstrekken. De provinciale subsidieregeling werkt zo drempelverlagend bij de start van zelfbouwprojecten. Hiermee stimuleert de provincie mensen om met elkaar woningen te bouwen die aan hun specifieke woonwensen voldoen en die in een andere vorm van opdrachtgeverschap buiten hun bereik waren gebleven.

Meer informatie over de subsidieregeling en over zelfbouw in Noord-Holland is te vinden op www.noord-holland.nl/zelfbouw.

Adverteren op Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.