Purmerend

Purmerend onveiliger geworden

Purmerend – Purmerend is onveiliger geworden. Dit blijkt uit de AD misdaadtest 2016. Purmerend zakt van plaats 79 naar 41. Deze daling op de ranglijst komt hoofdzakelijk door de toename van woninginbraken(+21.4%) en diefstal van auto/motoren (+26.3%).

Opvallend is dat het aantal bedreigingen (-25.1%), straatroven (-16.7%) en vernielingen (-8.7%) afneemt. Ook het aantal inbraken in schuren is met 24.1% afgenomen. Als je de woninginbraken niet mee neemt in de totale berekening dan scoort Purmerend juist een positief beeld en kan je aannemen dat Purmerend juist veiliger is geworden.

De buurgemeenten van Purmerend zakken ook allemaal op de ranglijst. Wilt u weten hoe de gemeentes ervoor staan, kijk dan op: http://www.ad.nl/redactie/misdaadmeter/2016/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.