Gemeenteraad bijeen voor bevraging Harry Rotgans

Purmerend – Aanstaande donderdag zal tijdens de Gemeenteraad vergadering Harry Rotgans worden benoemd als nieuwe wethouder van Purmerend. Vanavond krijgen de raadsleden van de gemeenteraad de kans om tijdens een extra bijeenkomst kandidaat wethouder Rotgans te bevragen.

Politiek BeusebosRotgans is voorgedragen door het AOV nadat eerder deze maand de college partijen het vertrouwen in D66 hadden opgezegd. De keuze van de coalitie om Rotgans tot wethouder te benoemen is opvallend gezien de geschiedenis van Rotgans met coalitiepartij VVD.

Rotgans, die eerder voor de VVD als raadslid actief was, stapte in 2014 met veel bombarie uit de VVD om zich vervolgens aan te sluiten bij AOV. Fractievoorzitter van de VVD, Jan Peter Dompeling laat in een reactie weten de benoeming van Rotgans te steunen ‘soms moet je over je eigen schaduw heen stappen. Wij vinden het belang van deze coalitie belangrijker dan ons eigen gevoel. Daarnaast hebben wij nooit getwijfeld aan de capaciteiten van Rotgans en zien in hem een goed bestuurder’

De openbare bijeenkomst begint vanavond om 20:00 in de Raadzaal van Purmerend. Volg ons op Twitter om vanavond op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Foto’s: Haico Kats

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*