PolitiekPurmerend

Gemeenteraad bijeen voor bevraging Harry Rotgans

Purmerend – Aanstaande donderdag zal tijdens de Gemeenteraad vergadering Harry Rotgans worden benoemd als nieuwe wethouder van Purmerend. Vanavond krijgen de raadsleden van de gemeenteraad de kans om tijdens een extra bijeenkomst kandidaat wethouder Rotgans te bevragen.

Politiek BeusebosRotgans is voorgedragen door het AOV nadat eerder deze maand de college partijen het vertrouwen in D66 hadden opgezegd. De keuze van de coalitie om Rotgans tot wethouder te benoemen is opvallend gezien de geschiedenis van Rotgans met coalitiepartij VVD.

Rotgans, die eerder voor de VVD als raadslid actief was, stapte in 2014 met veel bombarie uit de VVD om zich vervolgens aan te sluiten bij AOV. Fractievoorzitter van de VVD, Jan Peter Dompeling laat in een reactie weten de benoeming van Rotgans te steunen ‘soms moet je over je eigen schaduw heen stappen. Wij vinden het belang van deze coalitie belangrijker dan ons eigen gevoel. Daarnaast hebben wij nooit getwijfeld aan de capaciteiten van Rotgans en zien in hem een goed bestuurder’

De openbare bijeenkomst begint vanavond om 20:00 in de Raadzaal van Purmerend. Volg ons op Twitter om vanavond op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Foto’s: Haico Kats

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.