17.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePolitiekOpinie: Gakkende Rotgans waggelt college in

Opinie: Gakkende Rotgans waggelt college in

Opinie-artikel door Michel Spekkers.

Theater vanavond in de raadszaal van Purmerend. Vanavond stond de bevraging van voorgesteld wethouder Rotgans ter sprake. De raadsleden mochten deze politicus en wethouder in spe het hemd van het lijf vragen, zolang het maar niet ging over politiek, uiteraard. Wie die regel heeft bedacht is vast onderdeel van de coalitie, want enig normaal denkend oppositielid had hier niet mee akkoord gegaan. Toch was dit niet het geval want iedereen volgde deze -ongestaafde- regel trouw. Niet over politiek dus.

De grote afwezige van de avond was de D66 die als een -toom verjaagde ganzen- thuis was blijven zitten, en achteraf gezien terecht. Eerder op de avond ontving ik nog een bericht van één van de met pek en veren besmeurde D66-ers: ‘onze gans van zaken kun je op onze website lezen’.

Het was een treurige bedoening in de raadszaal van Purmerend zonder de ketters. Hier en daar werd er iets gekucht over de inhoud van de portefeuille van de wethouder in spe, maar echt ver konden de raadsleden met een politiek spraakverbod niet komen.

Een enkele verstekeling waagde nog een vraag te stellen. ‘Hoe vaak zijn jullie bij elkaar gekomen sinds de bekendmaking?’ durfde het zwarte eendje van de raad, Arie Wim Boer, te stellen… ‘Euhhh één keer… Misschien twee?’ reageerde de bijna regerende Rotgans bijna verontwaardigd.

‘Het college staat boven het eigen gevoel… We moeten over onze schaduw kijken’ stelde de heer Dompeling, fractievoorzitter van de VVD (de moederpartij van Rotgans eerder deze maand), toen bekend werd dat Rotgans kandidaat wethouder werd. Ik stel mij op zo’n moment de heer Dompeling voor in een dwangbuis, terugdenkend aan de tijd dat Rotgans de VVD voorgoed vaarwel zei, en als dankwoord de heer Dompeling betichtte van rattenstreken en verraad.

Dit college gaat onder het motto van ‘houd je vrienden dichtbij en je vijanden dichterbij’ vast en zeker een mooie toekomst tegemoet, als vier handen op een buik. Donderdag zal de raad zich wel politiek mogen uitspreken. Laten we hopen dat het plankton tegen die tijd iets geëvolueerd is, voordat de rest van de raadsperiode een groteske schaampartij gaat worden voor al het goeds dat Purmerend te bieden heeft.

Purmerend heeft eerder te maken gehad met een ganzenprobleem. Laten we hopen dat onze politiek van die vergassing geleerd heeft.

Foto: Haico Kats.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Of Rotgans nu waggelend of niet het College van B en W instapt is niet zo belangrijk. Veel belangrijker is of het gezag van ons dagelijks bestuur er beter van wordt. Dat is nodig omdat minder dan de helft van de kiezers de gemeenteraad gekozen heeft en slechts een deel daarvan B en W. Dat vraagt toch tot nadenken. De manier waarop de verkiezing van Rotgans plaatsvind versterkt dat het gezag van ons gemeentebestuur? Ik denk van niet. De burger is spuugzat van het voornamelijk van boven af regelen
    waar zij zich aan te houden heeft. Het gaat om vertrouwen. Dat vind je bij mensen in buurten en wijken tussen mensen. Daar moet je verder op bouwen. Niet met het opgeheven vingertje wijzen op regeltjes die nageleefd moeten worden. Onze politieke partijen moeten zich daar veel meer van bewust zijn.
    Met groet, TOON CAPEL, 90 jaar, geboren en getogen Purmerender, lid van GroenLinks op persoonlijke titel.

  2. Wat een fucking slecht taalgebruik voor iemand die zich journalist noemt. Laat me niet lachen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.9 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
76 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.