Purmerend

Zwerfie Flashmob op 28 mei 2016

Purmerend – Op zaterdag 28 mei om drie uur ´s middags vindt er weer een Zwerfie-FlashMob plaats in Purmerend. Bij een zwerfie-FlashMob komt een groep mensen bij elkaar om een uur lang zwerfafval te rapen. De exacte locatie blijft geheim tot een uur voor de actie. Het zal in elk geval op een plaats zijn die makkelijk bereikbaar is.

Uit ervaring van eerdere FlashMobs is gebleken dat het samen zwerfafval erg gezellig is en dat het goed helpt voor de bewustwording bij de mensen die de zwerfie-rapers bezig zien.

Het opruimen van zwerfafval wordt gedaan voor een schonere stad en om een signaal af te geven naar de veroorzakers. Daarnaast heeft de natuur er last van en plastic zwerfafval komt uiteindelijk in ons eten terecht als we er niets aan doen.

Iedereen kan meedoen aan deze opruimactie, je hoeft je niet van te voren aan of af te melden. Voor grijpers, draagringen en afvalzakken wordt gezorgd, dus je hoeft niets mee te nemen en het opgeruimde afval wordt ook netjes afgevoerd.

Op 28 mei om 14:00 uur wordt de locatie bekend gemaakt via de facebookpagina van Zwerfie Purmerend: https://www.facebook.com/zwerfiepurmerend en via twitter: @zwerfiepur. Mensen die geen account hebben op Facebook of Twitter kunnen ook mailen naar zwerfinator@gmail.com, zodat de locatie per mail of op een andere manier kan worden toegezonden.

Foto: aangeleverd.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....