22.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
Home* Edam-VolendamMet uw kind op vakantie naar Kroatië, Turkije, Egypte of Marokko?

Met uw kind op vakantie naar Kroatië, Turkije, Egypte of Marokko?

Gaat u dit jaar met uw kind(eren) op vakantie naar het buitenland? Zorg dan dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kind(eren) gevaccineerd zijn. Want ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Kroatië, Marokko, Egypte, Turkije, maar ook voor Bulgarije worden vaccinaties o.a. tegen besmettelijke geelzucht (hepatitis A) geadviseerd.

Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken en handdoekjes thuis en op school verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere
reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website GGD reisvaccinaties.

Kijk ook op de website GGD reisvaccinaties of er voor het land dat u bezoekt vaccinaties aanbevolen worden. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij GGD Zaanstreek-Waterland.

Onderzoek TNS NIPO

Onderzoek van het TNS NIPO wijst uit dat 1,4 miljoen Nederlanders jaarlijks reizen naar landen waar infectieziekten zoals hepatitis A nog steeds voorkomen. Ruim 1 miljoen hiervan reist naar dichtbij bestemmingen, zoals Turkije, Kroatië, Marokko en Egypte. Van deze reizigers naar dichtbij bestemmingen gaat 42% (435.000) niet-gevaccineerd op reis. Turkije (47%) en Kroatië (60%) springen eruit. Opvallende conclusie is dat gezinnen met kinderen vaker onbeschermd op reis gaan dan volwassenen zonder kinderen. Men gaat er onterecht van uit dat de kinderen via het rijksvaccinatieprogramma adequaat beschermd zijn.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
23.9 °
19 °
62 %
2.7kmh
47 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.