* Edam-VolendamGemeente

Met uw kind op vakantie naar Kroatië, Turkije, Egypte of Marokko?

Gaat u dit jaar met uw kind(eren) op vakantie naar het buitenland? Zorg dan dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kind(eren) gevaccineerd zijn. Want ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Kroatië, Marokko, Egypte, Turkije, maar ook voor Bulgarije worden vaccinaties o.a. tegen besmettelijke geelzucht (hepatitis A) geadviseerd.

Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken en handdoekjes thuis en op school verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere
reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website GGD reisvaccinaties.

Kijk ook op de website GGD reisvaccinaties of er voor het land dat u bezoekt vaccinaties aanbevolen worden. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij GGD Zaanstreek-Waterland.

Onderzoek TNS NIPO

Onderzoek van het TNS NIPO wijst uit dat 1,4 miljoen Nederlanders jaarlijks reizen naar landen waar infectieziekten zoals hepatitis A nog steeds voorkomen. Ruim 1 miljoen hiervan reist naar dichtbij bestemmingen, zoals Turkije, Kroatië, Marokko en Egypte. Van deze reizigers naar dichtbij bestemmingen gaat 42% (435.000) niet-gevaccineerd op reis. Turkije (47%) en Kroatië (60%) springen eruit. Opvallende conclusie is dat gezinnen met kinderen vaker onbeschermd op reis gaan dan volwassenen zonder kinderen. Men gaat er onterecht van uit dat de kinderen via het rijksvaccinatieprogramma adequaat beschermd zijn.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.