BeemsterGemeente

Trekker certificaat? Omwisselen nog mogelijk voor 1 juli 2016

Bestuurders van landbouwtrekkers of zelfrijdende werktuigen die alleen een trekker certificaat hebben, moeten deze vóór 1 juli 2016 omwisselen voor een T-rijbewijs. Hiervoor moet eerst het originele trekker certificaat worden ingeleverd bij de RDW en een Eigen Verklaring worden aangevraagd bij het CBR of gemeente. Omwisselen van het trekker certificaat kan lang duren, wacht dus niet met het omwisselen.

Ik heb een trekker certificaat, maar geen B-rijbewijs. Moet ik mijn T-rijbewijs halen?

Nee, tot 1 juli 2016 kun je het trekker certificaat omwisselen voor een T-rijbewijs. Vanaf 1 juli 2016 is het trekker certificaat niet meer geldig en kan het niet meer worden omgewisseld voor een T-rijbewijs. Je moet dan examen doen om het T-rijbewijs te halen.

Hoe moet ik mijn trekker certificaat omwisselen voor een T-rijbewijs?

Voor het omwisselen van het trekker certificaat voor een T-rijbewijs:

  • Dien je bij de RDW een aanvraag ‘Omwisselen trekker certificaat’ in.
  • Dien een Eigen Verklaring in. Op basis van je Eigen Verklaring beoordelen wij of je ‘rijgeschikt’ bent. Dat wil zeggen of je, volgens de wettelijke regels, geestelijk en lichamelijk gezond genoeg bent om te rijden.
  • Na een positieve beoordeling van de RDW en het CBR, kun je het rijbewijs met de categorie T aanvragen bij de gemeente. Dit kan tot 1 juli 2016.

Meer informatie staat op de website van de RDW en het CBR.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....