112Purmerend

Cijfers gebruikt politiegeweld 2015

Purmerend – Uit een onderzoek van de NOS blijkt dat er in Purmerend in 2015 door de politie 99 keer is opgetreden met geweld tegen verdachten.

Het richten van het pistool kwam 1 keer voor. 87 keer heeft de politie fysiek geweld moeten gebruiken. De politiehond heeft 7 keer moeten ingrijpen. De wapenstok is 3 keer gebruikt en het spuiten met pepperspray 1 keer. De cijfers blijven bij benadering gelijk ten opzichte van het jaar 2014.

Agenten zijn verplicht om zulk geweld te registreren. Aan de hand van deze rapportages wordt getoetst of zij het geweld correct hebben gebruikt, aldus de NOS.

De omliggende gemeenten laten ook cijfers zien die bij benadering gelijk zijn ten opzicht van 2014. Wilt u zelf kijken hoe het er voorstaat, kijk dan op: http://nos.nl/artikel/2108427-hoe-vaak-gebruikten-agenten-in-jouw-gemeente-vorig-jaar-geweld.html.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.