11.2 C
Purmerend
donderdag 13 juni 2024
Home* ZorgMaatwerkvoorziening Hulp bij Huishouden aangepast

Maatwerkvoorziening Hulp bij Huishouden aangepast

Purmerend – Het college heeft besloten de maatwerkvoorziening ‘Hulp bij Huishouden minder dan 2,5 uur per week’ per direct weer onder de Wmo te laten vallen. Ook besluit ze de HHT regeling af te bouwen en niet te verlengen na 31 december 2016. Deze beleidsregels waren vanaf 1 januari 2015 van kracht maar houden sinds de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep op 18 mei jl. juridisch geen stand. Iedereen die gebruik maakt van de HHT regeling wordt door de gemeente actief benaderd.

Maatwerkvoorziening HbH1 en HHT regeling

De maatwerkvoorziening HbH1 (minder dan 2,5 uur recht op huishoudelijke hulp) was afgeschaft met als doel de zelfredzaamheid van mensen te stimuleren en daarmee de afhankelijkheid van de overheid te verminderen. De HHT regeling (recht op huishoudelijke hulp met een eigen bijdrage van 11 euro) was ingevoerd om ervoor te zorgen dat niemand buiten de boot zou vallen: kon je de 2,5 uur echt niet zelf regelen, dan was het dus alsnog mogelijk om zorg te krijgen maar dan met een financiële bijdrage. Was dit bedrag te hoog, dan was er ook nog de mogelijkheid om via de bijstandswet steun te krijgen.

Uitspraak Centrale Raad van Beroep

Inmiddels heeft de Centrale Raad van Beroep op 18 mei jl. uitspraak gedaan wat erop neerkomt dat zij afschaffing van de HbH 1 ziet als een categorale afwijzing (iedereen tegelijk, zonder individuele beoordeling). In het licht dat alles binnen de Wmo maatwerk moet zijn, kan het geen stand houden. Het college volgt deze uitspraak en stelt de voorziening per direct weer beschikbaar.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
12.3 °
10 °
72 %
0.9kmh
100 %
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.