14.7 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
Home112Dronken man botst tegen politieauto na achtervolging

Dronken man botst tegen politieauto na achtervolging

Purmerend – Twee keer in de dezelfde nacht hield de politie een 30-jarige Purmerender aan wegens rijden onder invloed. De tweede keer ook wegens rijden tijdens een ontzegging en het aanrijden van onder anderen een politieauto.

Op donderdagmorgen werd de Purmerender gecontroleerd in zijn personenauto. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 745 ug/l. Dat is ruin drie maal het voor hem toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie vertelde de man nog dat hij absoluut niet meer mocht gaan rijden.

Rond 02.00 uur kwam de politie de auto weer tegen. De verdachte was, ondanks zijn rijontzegging, toch weer achter het stuur gekropen. De politie zette de achtervolging in, waarbij binnen de bebouwde kom met hoge snelheid gereden werd. Omdat de verdachte in dezelfde buurt bleef rijden, kon de politie de wijk afzetten. De verdachte kon echter ontkomen, door via de berm weg te rijden. Hierbij botste hij ook tegen een politieauto. Uiteindelijk reed de verdachte zich klem. Hij sprong uit de auto en ging er rennend vandoor. Hij kon even verderop weer aangehouden worden.

Toen de man voor de tweede maal die nacht moest blazen bleek hij evengoed nog ruim 500 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat ruim twee maal het maximum. De man kreeg nogmaals een bekeuring wegens het rijden onder invloed, maar ook wegens het rijden tijdens een ontzegging, het veroorzaken van een aanrijding en het doorrijden na deze aanrijding.

Tijdens zijn rit door Purmerend heeft de verdachte vermoedelijk in ieder geval een geparkeerd staande auto geraakt. De politie stelt hier een onderzoek naar in.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
15.6 °
13.9 °
81 %
3.3kmh
100 %
vr
15 °
za
15 °
zo
19 °
ma
23 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.