7.5 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomeRegionaalStart campagne over veilig vliegen met drones

Start campagne over veilig vliegen met drones

Purmerend – Vanaf vandaag zijn op verschillende zenders radiospotjes te horen waarin mensen die met drones vliegen worden gewezen op de regels die er gelden. Ook wordt veilig vliegen met drones extra onder de aandacht gebracht op billboards in de buurt van luchthavens. Daarnaast wordt de online campagne waarbij op verschillende sites informatie over de regels te vinden is uitgebreid.

IMG_5434Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) heeft besloten de voorlichting te intensiveren mede naar aanleiding van recente meldingen op Schiphol waarbij piloten drones in de lucht zagen, terwijl het rond luchthavens verboden is om te vliegen met een drone.

Dijksma: ‘’Mensen die met drones vliegen moeten op de hoogte zijn van de regels en zich hier ook aan houden. Deze campagne is gericht op een breed publiek zodat iedere dronevlieger weet hoe hoog en waar er gevlogen mag worden met een drone. En dat is dus niét in de buurt van luchthavens. Want de vliegveiligheid van de bemande luchtvaart staat voorop’’.

Dijksma liet eerder al aan de Tweede Kamer weten dat het beleid voor de recreatieve drone-gebruiker gericht is op een intensieve handhaving. Zoals reeds voorzien was, worden de regels naar verwachting eind 2016 nog aangescherpt zodat gebruikers van recreatieve drones straks minder hoog (max 50 meter) en minder ver (max 100 meter) mogen vliegen. Ook zal Dijksma in overleg met het ministerie van Veiligheid en Justitie bekijken of de straffen die opgelegd kunnen worden bij een overtreding hoog genoeg zijn. Met de producenten van drones heeft zij inmiddels afgesproken dat zij vanuit de luchtvaartsector de juiste coördinaten van Schiphol krijgen, zodat het technisch mogelijk wordt om vliegen in de buurt van luchthavens moeilijker te maken (geo-fencing).

De regels voor het recreatief gebruik van drones zijn te vinden in het onderwerp over drones.

Foto’s: Haico Kats



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.5 ° C
8.3 °
6.6 °
79 %
8.1kmh
99 %
do
10 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.