Natuur

Met een schatkaart door het Beusebos

Purmerend – 46 leerlingen van groep 4 van de Willem Eggert school hebben, onder begeleiding van leerkrachten en diverse ouders, vanmiddag in het kader van Natuur en Mileueducatie met een schatkaart door het Beusebos gelopen.

In het bos gingen de kinderen op zoek naar de schatten die in de vorm van houten blokken waren opgehangen. Op elk blok was een letter te vinden. De bedoeling was om alle letters te vinden en een woord te vormen.

Vrijwilligers van de stichting Vrienden van het Beusebos waren aanwezig om eventuele vragen van de kinderen te beantwoorden. De schatkaart is ontwikkeld door de stichting. “Op deze manier leren kinderen iets over de natuur. Het bos leent zich hier uitstekend voor. Wij zijn dan ook blij te constateren dat scholen hieraan mee willen werken”, aldus voorzitter Eric Kooijman.

Volgens de kinderen was het Beusebos leuk. Verleden week waren ook diverse klassen van het clusiuscollege aanwezig.

Meer informatie op www.beusebos.nl.

Foto’s: Rob Klaucke


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Het was niet alleen in het kader van Natuur en milieueducatie, maar vooral ook in het kader van bewust worden van wat er in de buurt is, wie er in de buurt zijn en waar buurtbewoners zich mee bezig houden, dat is nl. waar we met Clup Welzijn graag op ondersteunen :).

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: