Regionaal

Ruimte voor toplocaties in de Metropoolregio Amsterdam

Noord Holland – Stedelijke regio’s zijn de plekken waar het gebeurt in de wereld. Er vindt mondiaal een hevige concurrentiestrijd tussen die regio’s plaats. Noord-Holland heeft met de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een grote troef in handen. Meer ruimte voor het ontwikkelen van deze regio is daarom ook cruciaal.

Joke Geldhof, gedeputeerde Ruimte en Wonen: “Om als Metropoolregio Amsterdam internationaal mee te kunnen blijven doen, moeten we onze toplocaties de ruimte bieden zich verder te kunnen ontwikkelen. Denk daarbij aan het mogelijk maken van een goede mix van functies als kantoren, kennisinstellingen, woningen en clusters van hoogwaardige technologie en innovatie, maar ook om experimenteerruimte voor nieuwe economieën op werklocaties. ”

De toplocaties in de MRA zijn Schiphol/Zuid-as als internationale entree van Nederland, het gebied Amsterdam Sciencepark, de West As (Amsterdams Havengebied-Schiphol-Greenport Aalsmeer) en om de Zaan- en IJoevers.

In de regio’s Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag wordt ook gekeken welke concrete maatregelen er moeten worden genomen om hun toplocaties te verbeteren. De provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic board hebben daarom op 9 juni 2016 mede namens de MRA een intentieverklaring getekend om hiervoor samen met het Rijk en de andere regio’s een uitvoeringsprogramma op te stellen.

Foto: Haico Kats


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.