19.5 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomeWaterlandStimulans voor zeven Waterlandse initiatieven

Stimulans voor zeven Waterlandse initiatieven

Waterland – De gemeente heeft in het kader van de Stimuleringsregeling Maatschappelijke Initiatieven zeven stimuleringssubsidies toegekend. De gemeente geeft hiermee financiële steun aan diverse soorten vernieuwende of startende activiteiten die in de gemeente plaatsvinden. Allemaal activiteiten die gericht zijn op samenwerking en versterking van het integraal voorzieningenaanbod in een kern of op de maatschappelijke participatie van onze inwoners. Er wordt goed gebruik gemaakt van de aanvraagmogelijkheid. In totaal zijn er acht aanvragen bij de gemeente binnengekomen.

Wethouder Gabriëlle Bekhuis: “Er leven mooie ideeën en initiatieven bij inwoners, (sport)verenigingen, culturele instellingen en kernraden. De aangepaste voorwaarden geven dit jaar goed houvast voor zowel de aanvrager als voor de gemeente. We hebben alle aanvragen tegen het licht gehouden en zijn blij dat we voor deze eerste periode weer een steentje kunnen bijdragen om een aantal initiatieven te realiseren.”

Cultuur, duurzaamheid en een wervingsactie

De stimuleringssubsidies die nu zijn toegekend zijn bestemd voor de Monnickendammer Visdagen, een buurtfeest op de Elger/Fuik in Monnickendam, de oprichting van een kunstwerk op het dorpsplein in Ilpendam, de openluchtvoorstelling ‘Een fles uit Marken’ en een lichtshow op de Gouwzee in het kader van de herdenking van de watersnoodramp, de plaatsing van zonnepanelen op het dorpshuis in Watergang en tot slot voor de organisatie van activiteiten in het kader van het programma “Kom bij de brandweer” in Broek in Waterland. Een achtste aanvraag is nog in behandeling.

De Stimuleringsregeling Maatschappelijke Initiatieven heeft twee aanvraagrondes per jaar, waarvan er eentje eindigt op 1 april en de andere op 1 oktober. Op deze data wordt gekeken welke aanvragen zijn ingediend en het college beslist daarna over de verdeling van het subsidieplafond. Dit plafond bedraagt €14.125,- per periode. Een overzicht van de gehonoreerde initiatieven kunt u hier downloaden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.5 ° C
21.7 °
17 °
70 %
1.3kmh
32 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.