Purmerend

FIOD houdt 5 verdachten aan in onderzoek naar faillissementsfraude

Purmerend – De FIOD heeft vandaag op 4 locaties, in Hengelo, Purmerend, Leersum en Almere, doorzoekingen verricht. Dit in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke faillissementsfraude, valsheid in geschrifte en oplichting. Er zijn 5 verdachten aangehouden waaronder 3 (kandidaat-)notarissen en er is op verschillende plaatsen administratie in beslaggenomen.

IMG_6821Het strafrechtelijke onderzoek is gestart na een melding van een curator bij het Centraal Meldpunt Faillissementsfraude van de FIOD in Zwolle. De verdachten speelden mogelijk een rol bij een groot aantal faillissementen. Beroepsmatig werden door hen vennootschappen naar een faillissement ‘begeleid’. Door het handelen van verdachten werden de schulden van de vennootschappen niet betaald.

De 3 (kandidaat-)notarissen die in het onderzoek naar voren zijn gekomen zijn onder meer betrokken geweest bij de aandelenoverdrachten van de vele bedrijven die onderzocht worden in de mogelijke faillissementsfraude. De kopers zijn vermoedelijk katvangers die in ruil voor een beloning bedrijven op hun naam zetten na een faillissement. De (kandidaat-)notarissen worden er van verdacht dat zij facilitator zijn geweest bij faillissementsfraude.

Faillissementsfraude ondermijnt
Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Foto’s: Haico Kats


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.