17.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendFIOD houdt 5 verdachten aan in onderzoek naar faillissementsfraude

FIOD houdt 5 verdachten aan in onderzoek naar faillissementsfraude

Purmerend – De FIOD heeft vandaag op 4 locaties, in Hengelo, Purmerend, Leersum en Almere, doorzoekingen verricht. Dit in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke faillissementsfraude, valsheid in geschrifte en oplichting. Er zijn 5 verdachten aangehouden waaronder 3 (kandidaat-)notarissen en er is op verschillende plaatsen administratie in beslaggenomen.

IMG_6821Het strafrechtelijke onderzoek is gestart na een melding van een curator bij het Centraal Meldpunt Faillissementsfraude van de FIOD in Zwolle. De verdachten speelden mogelijk een rol bij een groot aantal faillissementen. Beroepsmatig werden door hen vennootschappen naar een faillissement ‘begeleid’. Door het handelen van verdachten werden de schulden van de vennootschappen niet betaald.

De 3 (kandidaat-)notarissen die in het onderzoek naar voren zijn gekomen zijn onder meer betrokken geweest bij de aandelenoverdrachten van de vele bedrijven die onderzocht worden in de mogelijke faillissementsfraude. De kopers zijn vermoedelijk katvangers die in ruil voor een beloning bedrijven op hun naam zetten na een faillissement. De (kandidaat-)notarissen worden er van verdacht dat zij facilitator zijn geweest bij faillissementsfraude.

Faillissementsfraude ondermijnt
Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Foto’s: Haico KatsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
18.3 °
16.6 °
76 %
0.5kmh
88 %
zo
17 °
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.