17.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeGemeenteStart ontwikkelingen Klein Where

Start ontwikkelingen Klein Where

Purmerend – Vandaag, dinsdag 14 juni, is aan de Purmerweg op bedrijventerrein de Where begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Klein Where. Wethouder Hans Krieger verrichtte de eerste sloopwerkzaamheden in het bijzijn van 50 betrokkenen en geïnteresseerden. 

De initiatiefnemer van dit project en tevens directeur van de Linden Groep, Jan van der Linden, gaf in zijn welkomstwoordje aan blij te zijn dat dit bijzondere project vorm krijgt. De heer Wilders, ondernemer van het eerste uur op dit terrein, vertelde nog enkele anekdotes over het terrein.

Variatie in laagbouw
Klein Where ligt dicht bij de binnenstad en aan het water van de Purmerringvaart en De Where. Deze groene en waterrijke omgeving zien we straks ook terug ín de woonwijk. De straten zijn gericht op de dijk en het water en er wordt ruimte gemaakt voor groene stroken met bomen.

image

Er komen verschillende typen woningen die een zelfde uitstraling krijgen: rug-aan-rug woningen, rijwoningen, dijkwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. In totaal is er plek voor circa 130 woningen.

Aandacht voor duurzaamheid
In Klein Where is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt het slooppuin hergebruikt, wordt een van de te slopen loodsen gedemonteerd en op een andere locatie hergebruikt en wordt de nieuwbouw aangesloten op stadsverwarming. Daarnaast zal regenwater zoveel mogelijk in het gebied worden opgeslagen en is met het Hoogheemraadschap een groenplan gemaakt.

Start bouw
De voorbereidende werkzaamheden voor de sloop zijn al eerder begonnen. Zo is recent gestart met het verwijderen van het aanwezige asbest. Ook Intermaris is inmiddels gestart met de sloop van haar eigendom, naast Klein Where, om plaats te maken voor sociale woningbouw.

De verkoop van woningen in Klein Where start begin 2017 en aan het eind van 2017 zal de bouw van de woningen beginnen.

Meer informatie op www.kleinwhere.nl

Kopfoto: Rob Klaucke.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
17.1 ° C
17.8 °
16.1 °
91 %
1.3kmh
34 %
wo
21 °
do
21 °
vr
22 °
za
18 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.