13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* OnderzoekGratis parkeren op terrein Kanaalstraat

Gratis parkeren op terrein Kanaalstraat

Purmerend – Geheel op eigen risico maar juridisch mogelijk. Zolang het nog kan kunt u gratis parkeren op het terrein aan de Kanaalstraat achter de NKT theaterschool. Het enige wat u moet doen is bezwaar maken tegen de parkeerboete die u onder de voorruit aantreft als u weer terugkomt van de boodschappen.

U kunt dan die parkeerboete aanvechten omdat de aanwijzingen op de parkeerautomaat verkeerd zijn en ook omdat er een verkeersbord staat is die niet de waarheid spreekt. Op de betreffende parkeerautomaat is namelijk aangegeven dat u met muntgeld kunt betalen. 3 meter van de automaat is verkeersbord E101 zichtbaar die dit ook aangeeft. Beide zijn goed zichtbaar vanuit de auto als u het parkeerterrein oprijdt. Je kan in de automaat echter geen euromunt kwijt. Alleen een bankpas met Dip & Go.

image

Uit verschillende soorten uitspraken van de rechtelijke macht blijkt dat de gemeente in dit soort situaties nalatig is. Dat er een verkeersbesluit ligt en dat er een parkeerverordening is doet in dit soort gevallen niet ter zake. U mag immers aannemen dat de door de gemeente aangebrachte gegevens die zichtbaar zijn vanaf en op de openbare weg kloppen.

image

Als u zin heeft om een parkeerboete met succes te willen aanvechten, dan kunt u uw gang gaan. De tijd die het echter kost om bezwaar te maken zal voor de grote meerderheid toch de doorslag geven om gewoon, met een bankpas, te betalen.

De gemeente Purmerend is vanmiddag om een reactie gevraagd. Zodra deze binnen is volgt er een update. Wij vermoeden echter dat het verkeersbord en de tekst op de parkeerautomaat vanavond al weg zijn.

Dit is deel 1 van de serie “misstanden op de openbare weg”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.