Regionaal

Afspraken over extra veiligheid LPG-tankstations

Purmerend – De LPG-autogasbranche neemt extra veiligheidsmaatregelen om de veiligheid bij de bevoorrading van LPG-tankstations te vergroten.

Met het tekenen van een overeenkomst met het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) spreekt de branche af dat tankwagens die de stations bevoorraden een hittewerende bekleding hebben. Met deze bekleding loopt de omgeving van LPG-tankstations minder risico, omdat de tankwagens beter beschermd zijn in het geval van brand. Deze maatregel neemt de branche vrijwillig bovenop de strenge wettelijke eisen die gelden voor tankstations en tankwagens.
Doordat de LPG-tankwagens veiliger worden, kunnen de zogeheten risicozones rondom tankstations met LPG verkleind worden. Het ministerie gaat er bij gemeentes op aandringen dat in de vrijkomende zones beperkingen gelden voor nieuwe bebouwing, zodat ook de omgeving profiteert van de verbeterde veiligheid.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.