8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeRegionaalAfspraken over extra veiligheid LPG-tankstations

Afspraken over extra veiligheid LPG-tankstations

Purmerend – De LPG-autogasbranche neemt extra veiligheidsmaatregelen om de veiligheid bij de bevoorrading van LPG-tankstations te vergroten.

Met het tekenen van een overeenkomst met het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) spreekt de branche af dat tankwagens die de stations bevoorraden een hittewerende bekleding hebben. Met deze bekleding loopt de omgeving van LPG-tankstations minder risico, omdat de tankwagens beter beschermd zijn in het geval van brand. Deze maatregel neemt de branche vrijwillig bovenop de strenge wettelijke eisen die gelden voor tankstations en tankwagens.
Doordat de LPG-tankwagens veiliger worden, kunnen de zogeheten risicozones rondom tankstations met LPG verkleind worden. Het ministerie gaat er bij gemeentes op aandringen dat in de vrijkomende zones beperkingen gelden voor nieuwe bebouwing, zodat ook de omgeving profiteert van de verbeterde veiligheid.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.