18.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeRegionaalAfval zoekt nieuwe eigenaar

Afval zoekt nieuwe eigenaar

Purmerend -De provincie Noord-Holland en de TU Delft introduceren ‘Matchmaker’.

Deze digitale “koppelaar” maakt het voor bedrijven mogelijk hun overtollig spullen en recyclebare materialen aan te bieden en ook aan te geven welke spullen ze zelf kunnen gebruiken. Er wordt dan gezocht naar een aanbieder of aannemer voor deze materialen. Op die manier besparen bedrijven kosten en wordt er minder afval weggegooid.

Dit initiatief maakt deel uit van een onderzoek van de provincie Noord-Holland naar het verminderen van de kosten voor bedrijfsafval. Met dit onderzoek wil de provincie helpen om de afvalkosten voor bedrijven in verschillende branches te verminderen. De TU Delft voert dit onderzoek uit. Zij ontwikkelden hiervoor een aantal ‘tools’ waarvan één ‘Matchmaker’ is.

De ‘Matchmaker’ is te vinden op www.afvalkring.nl. Het invullen van de matchmaker kost slechts 3 minuten. Alle gegevens blijven anoniem. Inmiddels maakt een aantal bedrijven al succesvol gebruik van de matchmaker. Op de website zijn ook tips te vinden die helpen om nog meer te recyclen.

De provincie Noord-Holland staat voor het bevorderen van een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. Om dat doel te bereiken biedt de overstap naar een circulaire economie veel kansen. Daar kan een grote milieuwinst worden gehaald. De overstap naar een circulaire economie is een grote verandering voor bedrijven, maar biedt ook kansen voor economische ontwikkeling. De rol van de provincie is die van verbinder van initiatieven en kennismakelaar richting bedrijfsleven en gemeenten. Het onderzoek van TU Delft draagt daar aan bij.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.6 ° C
20 °
16.7 °
73 %
1.8kmh
83 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.