14.3 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomeBeemsterNieuwe trouwmogelijkheden in Beemster

Nieuwe trouwmogelijkheden in Beemster

Beemster – Trouwen is een belangrijke gebeurtenis voor veel mensen. Als u gaat trouwen, dan wilt u graag dat alles gaat zoals u wilt. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom enkele besluiten genomen die nog meer mogelijk maken op het gebied van trouwen in de gemeente Beemster. 

Een bekende als uw trouwambtenaar?

Veel bruidsparen willen graag een bekende als trouwambtenaar. Iemand die u goed kent en vertrouwt. Die gelegenheid wil de gemeente haar inwoners bieden. Op verzoek van het bruidspaar kan de gemeente eenmalig iemand als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) benoemen. Diegene kan de ceremonie dan op eigen verantwoordelijkheid voltrekken, maar namens en in de gemeente Beemster in een ‘Beemster’ toga. Voorwaarde is wel dat betrokkene al is benoemd als Babs bij een andere gemeente en is beëdigd bij de Nederlandse rechtbank.

Kort Zakelijk Huwelijk

Gemeente Beemster wil haar dienstverlening rondom huwelijken uitbreiden met het Kort Zakelijk Huwelijk. De ceremonie hierbij is sober en duurt 15 minuten. Dus geen muziek of persoonlijke toespraken, maar wel het voorlezen van een gedicht of het overhandigen van een huwelijksoorkonde. Bij een Kort Zakelijk Huwelijk zijn maximaal 25 gasten aanwezig en een ambtenaar van de burgerlijke stand sluit het huwelijk. Het lage tarief van 150 euro kan voor aanstaande bruidsparen aantrekkelijk zijn en biedt iets meer mogelijkheden dan een kosteloze ceremonie.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.6 °
12.8 °
79 %
1.3kmh
95 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.