BeemsterGemeente

Nieuwe trouwmogelijkheden in Beemster

Beemster – Trouwen is een belangrijke gebeurtenis voor veel mensen. Als u gaat trouwen, dan wilt u graag dat alles gaat zoals u wilt. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom enkele besluiten genomen die nog meer mogelijk maken op het gebied van trouwen in de gemeente Beemster. 

Een bekende als uw trouwambtenaar?

Veel bruidsparen willen graag een bekende als trouwambtenaar. Iemand die u goed kent en vertrouwt. Die gelegenheid wil de gemeente haar inwoners bieden. Op verzoek van het bruidspaar kan de gemeente eenmalig iemand als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) benoemen. Diegene kan de ceremonie dan op eigen verantwoordelijkheid voltrekken, maar namens en in de gemeente Beemster in een ‘Beemster’ toga. Voorwaarde is wel dat betrokkene al is benoemd als Babs bij een andere gemeente en is beëdigd bij de Nederlandse rechtbank.

Kort Zakelijk Huwelijk

Gemeente Beemster wil haar dienstverlening rondom huwelijken uitbreiden met het Kort Zakelijk Huwelijk. De ceremonie hierbij is sober en duurt 15 minuten. Dus geen muziek of persoonlijke toespraken, maar wel het voorlezen van een gedicht of het overhandigen van een huwelijksoorkonde. Bij een Kort Zakelijk Huwelijk zijn maximaal 25 gasten aanwezig en een ambtenaar van de burgerlijke stand sluit het huwelijk. Het lage tarief van 150 euro kan voor aanstaande bruidsparen aantrekkelijk zijn en biedt iets meer mogelijkheden dan een kosteloze ceremonie.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.