9.4 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
Home* WeerBussemaker komt verregende festivals tegemoet

Bussemaker komt verregende festivals tegemoet

Purmerend – Storm, regen, hagel, lege stoelen en omgewaaide tenten. Slecht weer kan een flinke spelbreker zijn bij festivals. Bezoekers blijven weg en er moeten extra maatregelen worden genomen om optredens veilig te laten verlopen. Onvoorziene weersomstandigheden kunnen een financiële tegenvaller opleveren voor organisaties. Via een nieuwe regeling kunnen festivals, die een tekort hebben opgelopen door uitzonderlijk weer, subsidie krijgen.

Minister Bussemaker start het ‘Slecht Weer Fonds’. De bewindsvrouw stort 500.000 euro in het fonds. Daaruit kunnen festivalorganisaties, die in de rode cijfers dreigen te lopen als gevolg van onvoorziene weersomstandigheden, een subsidie krijgen. Festivals die een bijdrage krijgen, betalen het geld later terug, als hun financiële positie weer voldoende is hersteld. Zo kunnen ook andere festivals weer gebruik maken van het geld. Met het fonds wil Bussemaker voorkomen dat de continuïteit van een festival in gevaar komt.

Het ‘Slecht Weer Fonds’ is ondergebracht bij het Fonds Podiumkunsten en staat open voor festivals in alle kunstvormen die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of door een van de rijkscultuurfondsen meerjarig worden gesubsidieerd.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.4 ° C
10.1 °
8.9 °
83 %
3.6kmh
100 %
vr
9 °
za
7 °
zo
10 °
ma
10 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.