Regionaal

Rioleringswerkzaamheden Hoogheemraadschap

Regionaal – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) voert op woensdag 22 juni rioolwerkzaamheden uit.

De werkzaamheden vinden plaats aan de RWZI Zuidoostbeemster, de persleiding vanuit Purmerend en de persleiding vanuit De Rijp. Om veilig hieraan te kunnen werken moet de toevoer van het afvalwater in het hele gebied (Purmerend, Beemster, De Rijp, Kwadijk, een gedeelte van Landsmeer en Neck) gestopt worden.

De werkzaamheden beginnen om 8.30 uur en nemen minimaal 8 uur in beslag. Door het werk in de gemeenten tegelijk uit te voeren, beperkt de overlast zich tot 1 dag.

In Purmerend worden circa 35 gemeentelijke gemalen uitgezet. Het afvalwater wordt gebufferd in de gemeentelijke stelsels.

Wat gaat u hiervan merken?

Het afvalwater uit de huishoudens en ondernemingen wordt opgevangen in de buffers van de gemeente. U kunt het riool gewoon blijven gebruiken maar het zou kunnen dat het water iets slechter doorloopt, of dat u wat gepruttel hoort in gootsteenputjes.

Door de stad rijden grote tankwagens van firma Van der Stelt, die de stelsels en gemalen zo leeg mogelijk houden. In het geval van hevige regenval worden de werkzaamheden uitgesteld.

Vragen?

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen, dan kunt u contact opnemen met het HHNK, Klantcontact centrum 072-582 82 82.

Foto: Van der Stelt BV.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....