Regionaal

Rioleringswerkzaamheden Hoogheemraadschap

Regionaal – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) voert op woensdag 22 juni rioolwerkzaamheden uit.

De werkzaamheden vinden plaats aan de RWZI Zuidoostbeemster, de persleiding vanuit Purmerend en de persleiding vanuit De Rijp. Om veilig hieraan te kunnen werken moet de toevoer van het afvalwater in het hele gebied (Purmerend, Beemster, De Rijp, Kwadijk, een gedeelte van Landsmeer en Neck) gestopt worden.

De werkzaamheden beginnen om 8.30 uur en nemen minimaal 8 uur in beslag. Door het werk in de gemeenten tegelijk uit te voeren, beperkt de overlast zich tot 1 dag.

In Purmerend worden circa 35 gemeentelijke gemalen uitgezet. Het afvalwater wordt gebufferd in de gemeentelijke stelsels.

Wat gaat u hiervan merken?

Het afvalwater uit de huishoudens en ondernemingen wordt opgevangen in de buffers van de gemeente. U kunt het riool gewoon blijven gebruiken maar het zou kunnen dat het water iets slechter doorloopt, of dat u wat gepruttel hoort in gootsteenputjes.

Door de stad rijden grote tankwagens van firma Van der Stelt, die de stelsels en gemalen zo leeg mogelijk houden. In het geval van hevige regenval worden de werkzaamheden uitgesteld.

Vragen?

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen, dan kunt u contact opnemen met het HHNK, Klantcontact centrum 072-582 82 82.

Foto: Van der Stelt BV.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.