10.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomeGemeenteGescheiden afval: niet op één hoop

Gescheiden afval: niet op één hoop

Purmerend – Het scheiden van afval gaat steeds beter. Veel inwoners doen het juiste afval in de juiste bakken. Het gescheiden verwerken van afval is een kostenbesparing voor de gemeente. De gemeente verwerkt deze afvalstromen apart en is erbij gebaat dat deze afvalstromen niet op één hoop komen. Dit is namelijk absoluut niet het geval: gescheiden afval wordt gescheiden verwerkt. Daarom gaan we er binnenkort op toezien dat iedereen zijn afval gescheiden aanlevert.

Waarom is gescheiden afval goedkoper?

Opgehaald afval wordt door de gemeente aangeboden bij verwerkingsbedrijven. Het verwerken van restafval is de duurste optie. Het verwerken van gft is goedkoper en voor papier ontvangt de gemeente zelfs geld. Dit werkt het beste als de verschillende afvalstromen ‘schoon’ zijn. Dus papier bij papier, gft bij gft enzovoorts. Komen de stromen toch bij elkaar omdat afval in de verkeerde container zit, dan wordt het afval door de verwerkingsbedrijven afgekeurd en alsnog afgevoerd als restafval. Wat dus de duurste optie is. Dat is jammer omdat veel mensen zich juist heel erg goed inzetten om al het afval zo goed mogelijk te scheiden.

Hoe controleren we het scheiden van afval?

We controleren de komende maanden of het afval goed gescheiden wordt aangeboden: alleen groente- fruit- en tuinafval en niets anders in de gft-containers. In de papierbak alleen maar papier.

De controle doen we tijdens de inzamelronde. Als we zien dat er ‘verkeerd’ afval in een bak zit, nemen we dit niet mee. U vindt dan aan uw bak een kaartje met daarop uitleg waarom we uw bak niet hebben geleegd. Zorg er dus voor dat in uw container afval zit dat daar ook in thuis hoort. Zo voorkomen we dat gescheiden afval als restafval moet worden verwerkt en houden we de afvalverwerking betaalbaar.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,547VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.2 °
8.9 °
65 %
2.7kmh
100 %
do
11 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.