Regionaal

Meld je aan voor de Nationale Onderwijsprijs!

Purmerend – De Nationale Onderwijsprijs staat weer voor de deur en scholen kunnen zich aanmelden! De Nationale Onderwijsprijs is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs.

IMG_4465Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet om daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is. En met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. Voor Noord-Hollandse inzendingen is de focus techniek.

De provincie Noord-Holland streeft naar een veerkrachtige arbeidsmarkt waarbij opleidingen aansluiten en er voldoende geschoold personeel is. Het nieuwe arbeidsmarktbeleid van de provincie legt de focus op techniek: van de bouw- en installatietechniek tot de creatieve industrie, agri-tech,  ICT en Mediatechnologie.

Techniek raakt alle opleidingsniveaus en vraagt de komende jaren steeds meer van de arbeidsmarkt.  Om te zorgen dat jongeren een goed beeld krijgen van de mogelijkheden in de techniek, gaat de provincie  bijdragen aan goede voorlichting op scholen en haken we aan op initiatieven die bijdragen aan de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van toekomstige technische beroepen. De Nationale Onderwijsprijs is hier een voorbeeld van!

Onderscheidt uw school zich door een goede aanpak?  Bent u bezig met een creatief project, waarmee u laat zien dat uw school middenin de samenleving staat? Vindt u het project een aanrader voor andere scholen? En ligt de focus op techniek? Doe dan mee met de Nationale Onderwijsprijs! Die heeft een getrapte opzet. In elke provinciehoofdstad is een finale met provinciale deelnemers. De winnaar wordt doorgaans gehuldigd door de Commissaris van de Koning of de gedeputeerde voor onderwijs.

De provinciale winnaars zijn automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Een landelijke jury bepaalt uiteindelijk wie de Nationale Onderwijsprijs in ontvangst mag nemen.

Scholen die willen meedingen naar de Nationale Onderwijsprijs, moeten vóór 1 juli 2016 het aanmeldformulier inzenden via de website. Zij ontvangen dan verdere informatie over deelname. Op de site staat o.a. ook meer informatie over de criteria.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.