21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomeRegionaalMeld je aan voor de Nationale Onderwijsprijs!

Meld je aan voor de Nationale Onderwijsprijs!

Purmerend – De Nationale Onderwijsprijs staat weer voor de deur en scholen kunnen zich aanmelden! De Nationale Onderwijsprijs is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs.

IMG_4465Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet om daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is. En met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. Voor Noord-Hollandse inzendingen is de focus techniek.

De provincie Noord-Holland streeft naar een veerkrachtige arbeidsmarkt waarbij opleidingen aansluiten en er voldoende geschoold personeel is. Het nieuwe arbeidsmarktbeleid van de provincie legt de focus op techniek: van de bouw- en installatietechniek tot de creatieve industrie, agri-tech,  ICT en Mediatechnologie.

Techniek raakt alle opleidingsniveaus en vraagt de komende jaren steeds meer van de arbeidsmarkt.  Om te zorgen dat jongeren een goed beeld krijgen van de mogelijkheden in de techniek, gaat de provincie  bijdragen aan goede voorlichting op scholen en haken we aan op initiatieven die bijdragen aan de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van toekomstige technische beroepen. De Nationale Onderwijsprijs is hier een voorbeeld van!

Onderscheidt uw school zich door een goede aanpak?  Bent u bezig met een creatief project, waarmee u laat zien dat uw school middenin de samenleving staat? Vindt u het project een aanrader voor andere scholen? En ligt de focus op techniek? Doe dan mee met de Nationale Onderwijsprijs! Die heeft een getrapte opzet. In elke provinciehoofdstad is een finale met provinciale deelnemers. De winnaar wordt doorgaans gehuldigd door de Commissaris van de Koning of de gedeputeerde voor onderwijs.

De provinciale winnaars zijn automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Een landelijke jury bepaalt uiteindelijk wie de Nationale Onderwijsprijs in ontvangst mag nemen.

Scholen die willen meedingen naar de Nationale Onderwijsprijs, moeten vóór 1 juli 2016 het aanmeldformulier inzenden via de website. Zij ontvangen dan verdere informatie over deelname. Op de site staat o.a. ook meer informatie over de criteria.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.