GemeentePurmerend

Sloop Bellevue nog niet van de baan

Purmerend – De omstreden sloop van het “Bellevue” gelegen aan het Tramplein 9 is allerminst van de baan. Vanavond zal wethouder Krieger aan de commissie Algemene Zaken vragen om akkoord te gaan met een complete sloop en het neerzetten van een replica. Of zoals de heer Aart Slot van Intermaris eigenlijk vraagt: “om een goede replica van het hoofdgebouw te integreren in een nieuw ontwerp”.

Even leek het er op dat het historische pand behouden zou worden. Op 21 maart 2016 kwam Arcitectuurhistoricus Wijnand Galema in opdracht van de Gemeente Purmerend met een adviesrapport over monument waardigheid en de behoudenswaardigheid van het pand. “Het verdient aanbeveling om het ingezette beleid voor monumenten en panden met goede beeldkwaliteit, zoals vastgesteld in het bestuursadvies Beeldkwaliteit (2007) te continueren”, aldus Galema.

Intermaris heeft aangegeven dat renovatie van het pand geen optie is. De wens om de historische gevel te behouden wordt begrepen, maar Slot zoekt namens Intermaris “ruimte die er mogelijk is voor het bouwen van een replica”. Deze ruimte zal Krieger vanavond in de commissie AZ onderzoeken.

Bij de commissie AZ zullen sprekers van Intermaris en Vereniging Historisch Purmerend de kans krijgen hun standpunten toe te lichten.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.