Geslaagde veteranenmiddag

Beemster – Op donderdag 23 juni vond de jaarlijkse Veteranenmiddag plaats. Burgemeester Joyce van Beek heette de veteranen en hun partners welkom in het Agrarisch Museum in Middenbeemster om samen ervaringen te delen en in een fijne ambiance bij te praten.

Na een hartelijk welkom door de burgemeester sprak veteraan Ad Bouterse de aanwezigen toe namens de Vereniging Oud Militairen Indië- en Nieuw-Guineagangers Nederland. Vervolgens vertelde Dutchbat 1 veteraan Pieter Koning bevlogen over zijn ervaringen tijdens zijn uitzending in de jaren negentig. Koning werkt inmiddels bij de politie, maar geeft nog altijd presentaties over wat hij meemaakte in Srebrenica. Koning kreeg PTSS en vertelt onder meer hoe hij daarmee omgaat.

Vervolgens keken de aanwezigen naar een korte film over het oorlogsmonument aan de Zuiderweg en de bevrijding van Beemster en was er ruimte voor een rondleiding in het museum. Tot slot was er vooral de gelegenheid om met elkaar te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Foto: Gemeente Beemster

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt