BeemsterGemeente

Geslaagde veteranenmiddag

Beemster – Op donderdag 23 juni vond de jaarlijkse Veteranenmiddag plaats. Burgemeester Joyce van Beek heette de veteranen en hun partners welkom in het Agrarisch Museum in Middenbeemster om samen ervaringen te delen en in een fijne ambiance bij te praten.

Na een hartelijk welkom door de burgemeester sprak veteraan Ad Bouterse de aanwezigen toe namens de Vereniging Oud Militairen Indië- en Nieuw-Guineagangers Nederland. Vervolgens vertelde Dutchbat 1 veteraan Pieter Koning bevlogen over zijn ervaringen tijdens zijn uitzending in de jaren negentig. Koning werkt inmiddels bij de politie, maar geeft nog altijd presentaties over wat hij meemaakte in Srebrenica. Koning kreeg PTSS en vertelt onder meer hoe hij daarmee omgaat.

Vervolgens keken de aanwezigen naar een korte film over het oorlogsmonument aan de Zuiderweg en de bevrijding van Beemster en was er ruimte voor een rondleiding in het museum. Tot slot was er vooral de gelegenheid om met elkaar te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Foto: Gemeente Beemster

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.