GemeenteWaterland

Vaker en langer op een terrasje in Waterland

Waterland – Er gelden nieuwe openings- en seizoentijden voor de terrassen in Waterland. De nieuwe beleidsregels zijn in overleg met ondernemers, inwoners en andere betrokkenen tot stand gekomen. Vanaf 1 juli 2016 geldt in Waterland het volgende:

Zomerterras: van 1 maart tot 31 oktober mogen alle terrassen op vrijdag en zaterdag een uur eerder open en een uur later dicht. Dit betekent dat men op vrijdag en zaterdag vanaf 9.00 uur tot 24.00 uur terecht kan. Op de overige dagen blijven de terrastijden onveranderd; van 10.00 tot 23.00 uur.
Nieuw: winterterras: van 1 november tot 1 maart mogen de terrassen dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur.
Voor gevelterrassen (hiermee bedoelen we ondernemers die uitsluitend enkele zitplaatsen tegen de gevel van hun etablissement hebben) zijn de regels in de winter onveranderd: deze mogen dagelijks open van 10.00 tot 23.00 uur.

Proefperiode
Voor de nieuwe regels geldt een proefperiode tot 1 oktober 2016 voor de zomerterrassen en tot 1 maart 2017 voor de winterterrassen. Na deze periodes wordt er geëvalueerd. Hoe we dat precies gaan doen weten we nog niet. Wel is helder dat we daarbij weer expliciet op zoek gaan naar uw mening!
Onze boa’s gaan de terrassen tijdens de proefperiode extra controleren op de openingstijden.

Draagvlak
De aanpassing van het terrassenbeleid vloeit voort uit een onderzoek naar de wensen en mogelijkheden op dit gebied. Naar aanleiding van een verzoek van een aantal ondernemers is gekeken of uitbreiding van de openingstijden en het realiseren van een winterterras mogelijk is. Daarnaast is het de wens van het college om het oude terrassenbeleid om te zetten naar beleidsregels. Omdat wij het belangrijk vinden wat u als inwoner vindt het terrassenbeleid werd een informatieavond gehouden en een enquête uitgezet. Hieruit bleek dat ruim 70% van de van de bewoners voorstander is om het huidige terrasbeleid te verruimen.

Foto: Haico Kats

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.