Gebruik diergeneesmiddel Velactis tijdelijk verboden

Purmerend – Het gebruik van het diergeneesmiddel Velactis wordt tijdelijk verboden vanwege ernstige bijwerkingen. Dit middel wordt gebruikt om de melkproductie van runderen abrupt te stoppen. Dit heeft staatssecretaris Van Dam de Tweede Kamer laten weten.

Sinds maart 2016 is het diergeneesmiddel in Nederland en andere lidstaten op de markt. In juni 2016 werden de eerste ernstige bijwerkingen gemeld. Gezonde koeien werden plotseling ziek. Sommige dieren konden niet meer zelfstandig staan of lopen.

De Europese Commissie heeft het Europees Geneesmiddelenbureau om advies gevraagd hoe verder te handelen. In de tussenliggende periode mag het middel niet meer in Nederland gebruikt worden door dierenartsen en veehouders.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt