Regionaal

Gebruik diergeneesmiddel Velactis tijdelijk verboden

Purmerend – Het gebruik van het diergeneesmiddel Velactis wordt tijdelijk verboden vanwege ernstige bijwerkingen. Dit middel wordt gebruikt om de melkproductie van runderen abrupt te stoppen. Dit heeft staatssecretaris Van Dam de Tweede Kamer laten weten.

Sinds maart 2016 is het diergeneesmiddel in Nederland en andere lidstaten op de markt. In juni 2016 werden de eerste ernstige bijwerkingen gemeld. Gezonde koeien werden plotseling ziek. Sommige dieren konden niet meer zelfstandig staan of lopen.

De Europese Commissie heeft het Europees Geneesmiddelenbureau om advies gevraagd hoe verder te handelen. In de tussenliggende periode mag het middel niet meer in Nederland gebruikt worden door dierenartsen en veehouders.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.