8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home* KidstipsNieuw: Kidstips op RegioPurmerend

Nieuw: Kidstips op RegioPurmerend

In Purmerend is van alles te beleven. In Monnickendam, Edam, Volendam, Broek in Waterland en de Beemster overigens ook. Dat merk ik vooral sinds ik me bezighoud met het in kaart brengen van de leukste activiteiten en evenementen voor kids in onze regio. Nou ja, eigenlijk is ‘mijn’ regio iets groter: ook de Zaanstreek hoort erbij.

Het bijhouden en communiceren van al die leuke kidsdingen doe ik op de website Go-Kids Zaanland en op de bijbehorende Facebookpagina. Toen ik de redactie van RegioPurmerend vroeg of ze het leuk vonden als ik regelmatig een stukje voor ze zou schrijven over de leuke kinderactiviteiten in onze omgeving waren ze direct enthousiast. Dus – gaan we doen. Regelmatig een gezellige Kidstip op deze website, zodat jij weet je kunt gaan doen met je kids in onze regio.

Neem nou komende zaterdag, 2 juli. Dan is er een heus Sport & Spel evenement in de binnenstad. Niet zomaar even ergens een springkussen: een flink aantal activiteiten op allerlei plekken in het stadje. Helemaal gratis kun je met je kids in het stadje van alles doen en bekijken. Circusacrobaten, een dubbele stormbaan, Oudhollandse spelen, een rollatorrace en een wervelwindspel… mij maakt het behoorlijk nieuwsgierig.

Bij één activiteit krijg ik een behoorlijk vraagteken in m’n hoofd. Gewoon omdat ik niet weet wat ik me erbij moet voorstellen. Een Blobjump… echt nog nooit van gehoord. Mijn oudste heeft het wel regelmatig over een blobvis maar dat is toch iets anders denk ik. Een kleine Google-search brengt me maar blobjump.nl en maakt alles duidelijk. Je springt vanaf de Melkwegbrug op een soort van groot opgeblazen kussen op het water. Op dat kussen zit iemand anders, die door jouw val dan gelanceerd wordt om verderop weer in het water te landen. Okay, weer wat geleerd. Lijkt het je wat, zo’n blobjump? Lijkt me niet echt iets voor jonge kinderen, maar misschien zijn die van jou meer durfal dan die van mij hoor. Anders zeker leuk voor jouw puberkids of voor jezelf…. En ongetwijfeld bijzonder enerverend om naar te kijken, voor jong én oud. Net als al die andere Sport & Spelactiviteiten in de binnenstad.

Superleuk dat dit georganiseerd wordt door de ondernemers en Spurd samen. Weer een mooi evenement in Purmerend erbij. Ga jij een kijkje nemen met je kids? Ik wens je heel veel plezier!

originalDe Kidstips op RegioPurmerend worden geschreven door Anneke Ranzato, beheerder van de website Go-Kids Zaanland: de leukste uitjes, feestjes, activiteiten en opgroei-adresjes voor kids in Purmerend en omgeving (van Zaanstreek tot Waterland).Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
81 %
5.8kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
8 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.