PolitiekPurmerend

PvdA: werkgevers gebruiken om werkgevers te activeren in participatiebeleid

Purmerend – De PvdA wil werkgevers een rol geven in het overtuigen van andere werkgevers hun verantwoordelijkheid te nemen in het participatiebeleid. Verder wil de partij duidelijkheid over de rol van het werkgeversservicepunt van gemeente, vooral waar het gaat om de verhouding en taak verdeling met de andere punten in de regio. De partij zal donderdag 30 juni een motie indienen tijdens de raadsvergadering.

PvdA raadslid Thijs Kroese licht toe: “als een ambtenaar tegen een ondernemer zegt dat het echt wel meevalt met de bureaucratie, gelooft die ondernemer daar maar weinig van. Als een collega ondernemer dat zegt, komt dat veel overtuigender over.”

De onduidelijkheid over de rol van het werkgeversservicepunt is te verklaren door de recente ontwikkelingen op participatiegebied in de regio: Purmerend en Zaanstad gaan een participatiebedrijf oprichten, waarbij andere gemeenten desgewenst diensten kunnen inkopen. Het werkgeversservicepunt wordt in het participatiebedrijf ingebracht.

“Dat is een begrijpelijke stap, maar welke gevolgen dat heeft – met name in de regio als geheel – is niet duidelijk. Purmerend moet het initiatief nemen om dit in de regio goed af te stemmen”, aldus Kroese.

Foto: Rob Klaucke.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.