11.9 C
Purmerend
dinsdag 6 juni 2023
HomePolitiekPvdA: werkgevers gebruiken om werkgevers te activeren in participatiebeleid

PvdA: werkgevers gebruiken om werkgevers te activeren in participatiebeleid

Purmerend – De PvdA wil werkgevers een rol geven in het overtuigen van andere werkgevers hun verantwoordelijkheid te nemen in het participatiebeleid. Verder wil de partij duidelijkheid over de rol van het werkgeversservicepunt van gemeente, vooral waar het gaat om de verhouding en taak verdeling met de andere punten in de regio. De partij zal donderdag 30 juni een motie indienen tijdens de raadsvergadering.

PvdA raadslid Thijs Kroese licht toe: “als een ambtenaar tegen een ondernemer zegt dat het echt wel meevalt met de bureaucratie, gelooft die ondernemer daar maar weinig van. Als een collega ondernemer dat zegt, komt dat veel overtuigender over.”

De onduidelijkheid over de rol van het werkgeversservicepunt is te verklaren door de recente ontwikkelingen op participatiegebied in de regio: Purmerend en Zaanstad gaan een participatiebedrijf oprichten, waarbij andere gemeenten desgewenst diensten kunnen inkopen. Het werkgeversservicepunt wordt in het participatiebedrijf ingebracht.

“Dat is een begrijpelijke stap, maar welke gevolgen dat heeft – met name in de regio als geheel – is niet duidelijk. Purmerend moet het initiatief nemen om dit in de regio goed af te stemmen”, aldus Kroese.

Foto: Rob Klaucke.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,297FansLike
2,236VolgersVolg
1,593VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.9 ° C
13.3 °
11.1 °
86 %
2.7kmh
2 %
di
18 °
wo
18 °
do
19 °
vr
24 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.