Provincie investeert 1,2 milj. in verkeerseducatie jongeren

Purmerend – Om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en ze daarmee om te leren gaan, investeert de provincie Noord-Holland komend jaar in 25 verkeersveiligheidsprojecten. De provincie stelt hier ruim € 1,2 miljoen voor beschikbaar.

In alle projecten ligt de nadruk op het aanleren van veilig verkeersgedrag, bewustzijn en verkeersinzicht. Er wordt daarin aandacht besteed aan technische kennis van fietsen, omgaan met groepsdruk in het verkeer, mobieltjes en veiligheid. Bij de dode hoek wordt in de diverse programma’s weer uitgebreid stilgestaan; hoe herken je dodehoeksituaties op de weg en hoe ga je ermee om?

Verkeersles op school
Steeds meer projecten richten zich op het gebruik van mobiele telefoons op de fiets. Het aantal scholieren dat op de fiets belt, surft of appt neemt sterk toe. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, vooral door gebrek aan inzicht in verkeersveiligheid.

De provincie heeft een taak in het verbeteren van de verkeersveiligheid: niet alleen in technische zin, maar ook door voorlichting en bewustwording. De provincie richt zich daarbij vooral op verkeersgedrag en bewustwording bij jongeren. Ieder jaar stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar aan projecten die hier een bijdrage aan leveren.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt