Regionaal

Provincie investeert 1,2 milj. in verkeerseducatie jongeren

Purmerend – Om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en ze daarmee om te leren gaan, investeert de provincie Noord-Holland komend jaar in 25 verkeersveiligheidsprojecten. De provincie stelt hier ruim € 1,2 miljoen voor beschikbaar.

In alle projecten ligt de nadruk op het aanleren van veilig verkeersgedrag, bewustzijn en verkeersinzicht. Er wordt daarin aandacht besteed aan technische kennis van fietsen, omgaan met groepsdruk in het verkeer, mobieltjes en veiligheid. Bij de dode hoek wordt in de diverse programma’s weer uitgebreid stilgestaan; hoe herken je dodehoeksituaties op de weg en hoe ga je ermee om?

Verkeersles op school
Steeds meer projecten richten zich op het gebruik van mobiele telefoons op de fiets. Het aantal scholieren dat op de fiets belt, surft of appt neemt sterk toe. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, vooral door gebrek aan inzicht in verkeersveiligheid.

De provincie heeft een taak in het verbeteren van de verkeersveiligheid: niet alleen in technische zin, maar ook door voorlichting en bewustwording. De provincie richt zich daarbij vooral op verkeersgedrag en bewustwording bij jongeren. Ieder jaar stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar aan projecten die hier een bijdrage aan leveren.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.