21.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeRegionaalProvincie investeert 1,2 milj. in verkeerseducatie jongeren

Provincie investeert 1,2 milj. in verkeerseducatie jongeren

Purmerend – Om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en ze daarmee om te leren gaan, investeert de provincie Noord-Holland komend jaar in 25 verkeersveiligheidsprojecten. De provincie stelt hier ruim € 1,2 miljoen voor beschikbaar.

In alle projecten ligt de nadruk op het aanleren van veilig verkeersgedrag, bewustzijn en verkeersinzicht. Er wordt daarin aandacht besteed aan technische kennis van fietsen, omgaan met groepsdruk in het verkeer, mobieltjes en veiligheid. Bij de dode hoek wordt in de diverse programma’s weer uitgebreid stilgestaan; hoe herken je dodehoeksituaties op de weg en hoe ga je ermee om?

Verkeersles op school
Steeds meer projecten richten zich op het gebruik van mobiele telefoons op de fiets. Het aantal scholieren dat op de fiets belt, surft of appt neemt sterk toe. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, vooral door gebrek aan inzicht in verkeersveiligheid.

De provincie heeft een taak in het verbeteren van de verkeersveiligheid: niet alleen in technische zin, maar ook door voorlichting en bewustwording. De provincie richt zich daarbij vooral op verkeersgedrag en bewustwording bij jongeren. Ieder jaar stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar aan projecten die hier een bijdrage aan leveren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.7 ° C
23.4 °
20 °
67 %
1.3kmh
6 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.