4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeRegionaalMRA-Elektrisch start proef met laden in daluren

MRA-Elektrisch start proef met laden in daluren

Purmerend – Om overbelasting van het elektriciteitsnetwerk te voorkomen, start MRA-Elektrisch de proef Smart Charging. Dat houdt in dat elektrische auto’s die in piekuren op een laadpaal worden aangesloten, pas opgeladen worden op het moment dat de vraag naar elektriciteit afneemt.

De proef duurt 2 jaar. MRA-Elektrisch is een samenwerkingsproject van overheden in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

De piekuren in de vraag naar elektriciteit liggen tussen 17.00 en 20.00 uur. Dat is het moment dat mensen thuiskomen van hun werk en er in het huishouden veel stroom wordt gebruikt. Wanneer op dat moment veel elektrische auto gaan opladen, moet in de toekomst het elektriciteitsnetwerk worden verzwaard en moeten wellicht extra (kolen)centrales worden bijgeschakeld. Dan schiet elektrisch rijden als bijdrage aan de energietransitie zijn doel voorbij. Moet de auto toch per se in de piekuren opgeladen worden, dan kan de bestuurder de oplader alsnog aanzetten.

Buiten piekuren laden beter voor milieu én portemonnee

Het laden in de daluren is goedkoper én beter voor het milieu. Er wordt gebruikgemaakt van duurzame energie én de stroom is goedkoper. Zo wordt de elektrische rijder gestimuleerd zijn elektrische auto vooral buiten de piekuren op te laden. De gemiddelde gebruiker bespaart per jaar ruim 200 euro.

Over MRA-Elektrisch

MRA-Elektrisch (MRA-E) is een project waarin de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht met bijna 80 gemeenten en de Metropoolregio Amsterdam, samenwerken om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van oplaadpunten te realiseren. De focus ligt op de realisatie van een netwerk van openbare oplaadpunten, meer elektrische auto’s bij bedrijven en overheden stimuleren, samenwerking met overheden en markt en kennisdeling. Ook houdt MRA-E zich bezig met optimalisatie van het gebruik van de laadpalen. Zo worden we minder afhankelijk van oprakende fossiele brandstoffen. Als de prognose van 200.000 elektrische auto’s in 2020 uitkomt, scheelt dat Nederland jaarlijks 1 miljoen vaten olie. Kijk voor meer informatie opwww.mrae.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.